17. mai 2021 i Øvre Eiker

Bye, Ane Frederikke Endret:16.05.2021 22:17

​Som i fjor, så setter Covid 19 en stopper for en tradisjonell feiring av landets nasjonaldag. Barnetog og samlinger på kommunens skoler utgår. Men komitéene og frivillige på de forskjellige tettstedene og skolekretsene har brukt kreativitet og fantasi for å gjøre dagen spesiell for lokalbefolkningen.

​Flere av skolene har gjennomført eller skal gjennomføre interne «arrangementer» klassevis, før eller etter selve nasjonaldagen, som kohort-tog, med korpsmusikk, flagg og kanskje en is.

Korps

Kommunens korps har ikke hatt mye tid til øvelser det siste året. Likevel vil noen av dem dukke opp på ulike steder i kommunen i løpet av 17. mai. Dette blir ikke annonsert, og uansett hvor de er, oppfordres folk til ikke å stimle tett sammen, men holde god avstand og vise hensyn til smittevern.

Bilkortesjer

Også i år vil det bli arrangert bilkortesjer, både i regi av frivillige i Skotselv, på Røren og Norsk Motorhistorisk senter.

Rørens bilkortesje starter fra Haug kirke kl. 10.30,og vil dekke Ormåsen og Røren-området. Rørens bilkortesje starter fra Haug kirke kl. 10.30,og vil dekke Ormåsen og Røren-området. Ruta som skal kjøres, finner man på Facebooksiden: «Team Røren - litt forskjellig fra bygda».

Skotselv-kortesjen starter kl. 11.30 og dekker Skotselv/Bingen-området. I Skotselv gjennomføres også kransnedleggelse ved bautaen ved kirken og fremføring av nasjonalsangen ved 5. trinn. Bilkortesjen, kransnedleggelsen og sangen vil bli streamet og sendt direkte på facebook: «Skåssælvinger» og «Skotselv info». Kjøreruta og øvrig info ligger også på disse sidene.

Motorhistorisk senter starter på Eikersenteret  kl. 11 og kjører gjennom Hokksund sentrum før de kjører videre til Drammen. Rute ligger på hjemmesiden www.mhkd.no

Fra kl. 08.30 vil speiderne legge ned kranser på minnetavlene ved Haug kirke på morgenen og NVIO bekranser bautaen.

Råd og regler - smittevern

Lurer du på hvor mange som kan samles, hva som er et arrangement og hva som er en sosial sammenkomst - klikk her for å gå til Helsedirektoraters veileder. Har du en russ i husstanden, klikk her for å lese hva som er Folkehelseinstituttets anbefaling for årets russefeiring.

Årets 17. mai-hilsen med ordførerens tale

God 17. mai til dere alle sammen!

Opprettet: 12.05.2021 17:09