20 år med toleransearbeid

Grøner, Cathrine Endret:20.11.2017 16:41
Foto: Eikernytt.no/Roy Hansen

Svein Ludvig Larsen mottar Verdiprisen av Marit Nordli Johansen. ​Foto: Eikernytt.no/Roy Hansen

​Det var en meget rørt Svein Ludvig Larsen som torsdag mottok Verdiprisen av Marit Nordli Johansen under markeringen av 20-års jubileet for toleransearbeidet i Øvre Eiker. Mona Levin rørte også mange med sin fortelling.

​Torsdag var det markering av at toleransearbeidet har pågått i over 20 år i Øvre Eiker. Det hele startet som et folkelig engasjement etter den berømte Nazikonserten på Varlo Grendehus og den påfølgende massemønstringen som resulterte i Øvre Eiker Viser Ansikt (ØEVA), skriver Eikernytt på sin hjemmeside.

Den gang var det Svein Ludvig Larsen og Johan Buttedahl som sammen med flere andre dro det hele i gang og har holdt på i alle disse årene. Nå er det imidlertid et generasjonsskifte på gang og Marit Nordli Johansen og Jon Wold har tatt en aktiv rolle i dette arbeidet.

Viste ansikt

Svein Ludvig Larsen sa i sin tale at det var viktig å vise ansikt - ikke snu ryggen til ungdommene som hadde ført til at Øvre Eiker ble kalt Nazi-bygda. Det var ifølge Larsen en strategi som viste seg å være vellykket og som har resultert i flere priser og at kommunen i dag ikke har dette problemet.

- Øvre Eiker har ristet av seg et negativt stempel og fremstår i dag som et forbilde for andre. Kunnskapsministeren vår sier - se til Øvre Eiker - når det er snakk om toleransearbeid i kommunene, sa ordfører Ann Sire Fjerdingstad i sin tale.

Les mer, se video og flere bilder på Eikernytt.no.

Opprettet: 20.11.2017 16:34