Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Åpnet nytt barnehagebibliotek

Velle, Lene Myrvold Endret:14.05.2019 11:48

​Tirsdag 14. mai var det duket for høytidelig besøk i Harakollen barnehage. Både Bokbamse Rannveig og ordfører Ann var på plass for å åpne barnehagens eget bibliotek.

Bokbamsetilbudet ble tidlig noe mer enn bare gavebøker til de enkelte småbarnsfamilier. Allerede i 2001 ble det etablert bibliotek i to barnehager i Øvre Eiker, og siden den gang har det blitt flere. Til sammen finnes det nå tretten bibliotek rundt omkring i barnehagene i kommunen. Bibliotek i barnehage har de samme målsettingene og intensjonene som Bokbamsetilbudet; nemlig å stimulere til leselyst og bidra positivt til språkutviklingen. 

Bibliotek i barnehage er til for at barna og deres foreldre skal kunne låne med seg bøker direkte hjem fra barnehagen, og for at de ansatte og barna skal kunne bruke bøkene aktivt i barnehagehverdagen.

Under åpningen leste Bokbamse Rannveig Nymoen høyt fra boka om den lille larven Aldrimett, og ordfører Ann Sire Fjerdingstad kunne klippe snoren for det trettende barnehagebiblioteket.

Styrer Jeanette Lehre i Harakollen barnehage er veldig fornøyd med det nye biblioteket de har fått, og håper det kommer til å bli mye brukt. Bøkene som fyller hyllene har de fått fra biblioteket i Hokksund. Sammen med en sjekk på 10 000 kroner til innkjøp av nye bøker, har de også fått en del bøker fra bibliotekets egen samling. 

Åpning av barnehagebibliotek i Harakollen


Opprettet: 14.05.2019 09:28