BUA Øvre Eiker åpnet

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:10.11.2017 15:27

​Fredag 10. november var det endelig klart for åpning av Øvre Eikers utlånssentral BUA, der barn, unge og familier kan låne idretts-, aktivitets- og friluftsutstyr gratis. Seksjon Kultur og Livskraft står bak dette tiltaket, med biblioteket som den sentrale utlånsbasen.

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad åpner BUA. Foto: Sunniva Riste-BjørkliFredag 10. november var det endelig klart for den storstilte åpningen av BUA Øvre Eiker i Hokksund, tvers over gata for biblioteket i rådhuset. Ordfører Ann Sire Fjerdingstad klipte snor, og og både unge og eldre var med på åpningen, med servering og ulike aktiviteter utenfor den nye BUA.

Lån utstyr med Lånekortet ditt

Øvre Eiker følger Oppegård kommunes opplegg og legger alt utstyret inn i bibliotekbasen.
- På den måten kan de som skal låne, gjør nøyaktig som de gjør når de skal låne ei bok. Enklere kan et nesten ikke bli, sier bibliotekar Lene Myrvold Velle. Hun gledet seg over at BUA åpnet på fredag. Det samme gjorde idrettskonsulent Gry Nygård Fredriksen, som forteller at BUA egentlig skulle åpnes tidligere.
- Planen var å åpne i mai i år, men uforutsette hendelser gjorde at vi først er klare nå. Mesteparten av pengene vi hadde til utstyr gikk til Elever fra Hokksund ungdomsskole deltok på åpningen av BUA med utendørsaktiviteter og vafler. Foto: Sunniva Riste-Bjørklisommerutstyr, så nå går vi og venter på svar på søknader, slik at vi kan fylle på med vinterutstyr, sier Fredriksen.

Satser på idrett og fysisk aktivitet

En utlånssentral er et av satsningsområdene i kommunens plan for idrett og fysisk aktivitet, og det er flere seksjoner og avdelinger som har jobbet for å få til denne ordningen, som familiesenteret, frisklivssentralen og ungdomskontakten.
- Vi har også støtte i noen av kommunens organisasjoner, som Hokksund Sanitetsforening og Kiwanis Club Øvre Eiker, sier Jon Wold, som er kulturkonsulent og med i gruppa som står bak BUA Øvre Eiker. - Dessuten har vi Øvre Eiker Frivillig Sentral i ryggen, med alle sine 19 foreninger, og de har også søkt om økonomisk støtte til å fylle BUA med utstyr», legger Wold til.

BUA skal bidra til inkludering

Foreningen BUA er en nasjonal forening etablert i 2014, som skal bidra til inkludering og økt deltakelse i helsefremmende aktiviteter for barn og unge, uavhengig av sosioøkonomisk status. Dette gjøres ved å styrke og synliggjøre utlånsordninger, Idrettskonsulent Gry Fredriksen og bibliotekar Lene Velle under forberedelsene til åpning. Foto: Jon Woldutstyrssentraler og utstyrsbanker som låner ut sports- og fritidsutstyr til barn og unge. -
- BUA Øvre Eiker ligger sentralt i Hokksund, vis a vis biblioteket, på den gamle ungdomsskoletomta. Utlån vil være mulig i bibliotekets åpningstid, og vi jobber med å involvere frivillige, slik at BUA blir betjent enkelte dager i uka og aller helst før helgen. Kom i skranken på biblioteket, og vi hjelper deg, sier bibliotekar Lene Velle. Hun understreker at utstyret som lånes ut, skal være av god kvalitet.
- Vi skal ikke fungere som et tradisjonelt brukt-lager, der folk kan levere inn gammelt, slitt utstyr. Men hvis noen sitter med nesten ubrukt og fint utstyr, så tar vi selvfølgelig i mot det, legger hun til.

Vil lage skøytebaneBUA-gjengen ønsker deg velkommen

Nå drømmer BUA-gjengen om en vinter med kuldegrader, og at det lar seg gjøre å etablere en liten skøytebane rett ved siden av BUA, slik at barn og unge kan gå på skøyter der i vinter.
- Vi er forholdsvis godt utstyrt med skøyter, sier Wold og legger til at det var populært med skøyteis i sentrum for noen år siden, på plassen der Marthas have lå.

For å bli en godkjent låner av BUA-utstyr, må du ha lånekort på biblioteket i Øvre Eiker, og er du under 18 år, må foresatte signere et skjema. Slike skjemaer vil bli delt ut på åpningsdagen, på skolene og være tilgjengelig i skranken på biblioteket.

Opprettet: 09.11.2017 13:57