Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Biblioteket bytter utlånssystem i oktober

Velle, Lene Myrvold Endret:04.10.2022 12:44
Quria

​Quria tar over for Bibliofil som bibliotekets utlånssystem.

I oktober skifter biblioteket utlånssystem. Det nye systemet heter Quria og erstatter Bibliofil. Dette innebærer noen viktige endringer for deg som låner.


Fjernlån

Fjernlånet stenger mens systembyttet foregår. Muligheten for å låne bøker inn fra andre bibliotek er utilgjengelig fra 20. september – 1. november. Bøker som allerede er i bestilling, vil bli lånt ut som normalt.
Du kan fremdeles levere bøker som skal til andre bibliotek.


Stengt i oktober

Systembyttet gjør at biblioteket må holde stengt fra 14. – 23. oktober. Det betyr at det ikke er mulig å låne eller levere, låse deg inn med meråpenttilgang eller reservere/bestille bøker i denne perioden. Dette gjelder både hovedbiblioteket i Hokksund og filialene på Skotselv og Fiskum.
Når biblioteket holder stengt vil telefonen ikke bli besvart, men ved behov kan du sende e-post til biblioteket@oeiker.no


Hva gjør du med bøker og andre ting du har lånt fra biblioteket?

Du kan levere før biblioteket stenger, eller beholde det frem til det åpner igjen 24. oktober. Du kan ikke levere i perioden biblioteket har stengt, og det sendes ikke ut purringer.


Vil det gamle lånekortet ditt fortsatt fungere?

Det fysiske lånekortet vil fungere som normalt med det nye systemet. Fra og med 20. oktober vil du ikke kunne logge deg inn i Bibliofil, med mindre du også er registrert i andre bibliotek som bruker Bibliofil. Hvis du bruker lånekortet i Bibliofil-appen på mobilen din, kan det være lurt å ta et skjermbilde av lånekortet før appen blir utilgjengelig.  

Hva skjer med mine opplysninger?

Alle opplysningene om deg og dine lån overføres til det nye systemet. Du bruker samme lånekortnummer, og har du tilgang til meråpent, videreføres den. Alle reserveringer følger også med. Bøker du har stående på hentehylla og ikke rekker å hente innen 14. oktober, vil bli stående til vi åpner igjen.

Kan du låne eller levere BUA-utstyr i den stengte perioden?

Nei, men du kan beholde utlånt BUA-utstyr til biblioteket åpner igjen. Ingen purringer sendes ut.

Hva med arrangementer i perioden biblioteket holder stengt?

Arrangementet med Bent Ek og Bjørn Kristoffersen om Vidar Opsahls fotosamling går som planlagt. Alle andre arrangementer i perioden 14.-23. oktober er avlyst.

Finnes det en app for det nye systemet?

For det nye systemet, Quria, er det foreløpig ingen app. Dette er under arbeid, og vi håper den nye appen vil være klar i løpet av november 2022.

Alternativt digitalt lånekort

Lånere som ønsker å ha lånekortet sitt digitalt kan logge seg inn på bibsok.no med lånernummer og PIN-kode og hente opp et bilde av strekkoden sin der. Kontakt biblioteket hvis du ikke husker lånenummeret ditt og/eller trenger PIN-kode. Du kan også logge inn på Nasjonalbiblioteket for å finne lånenummeret ditt.

Digitale tjenester

Det er fortsatt mulig å lese e-bøker, lytte til lydbøker eller se film i de digitale appene Bookbites, Libby og Filmoteket. Der logger du inn som normalt med lånernummer og pin. 

Nysgjerrig på hvordan det nye systemet ser ut? 

Drammensbiblioteket har brukt Quria biblioteksystem siden 2017. Ta gjerne en titt på deres nettsider hvis du har lyst til å se omtrent hvordan det vil fungere også i Øvre Eiker etter 24.oktober.Opprettet: 03.10.2022 11:59