Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Bokbamse og ordfører på tur!

Velle, Lene Myrvold Endret:30.09.2017 14:05

Tirsdag 26. og onsdag 27. september la ordfører Ann Sire Fjerdingstad og bokbamse Rannveig Nymoen ut på en spennende reise i Øvre Eiker. Målet for reisen var alle 1. trinnselevene i kommunen, og med seg hadde de bokpakker bestående av tre bøker som alle skulle få. 

Ved alle de seks skolene i kommunen ble bokbamsen og ordføreren tatt svært godt imot av forventningsfulle og ivrige elever i følge med blide lærere. Bokbamsen blir kjent med de fleste barna i barnehagealder gjennom lesestunder og eventyrbesøk, så gjensynsgleden var stor. Det var selvfølgelig ekstra stas for 1. trinnselevene at ordføreren var med og delte ut bøkene, og for ordfører Ann Sire Fjerdingstad var det minst like stas å få hilse på alle de ferske elevene i kommunen. I løpet av hvert besøk, ble det fortalt eventyr og sunget sanger, og barna fikk også lære litt mer om hva en ekte ordfører driver med. Bokutdelingsdagene

Bøkene elevene fikk, var valgt ut i samarbeid med 1.trinnslærerne, og var i år “Bli en naturforsker” av Terry Jennings og Mailén S. Myhra, “ABC-boka mi” av Kari Grossmann og “Bukkene Bruse begynner på skolen” av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund. Disse tre bøkene er ment å kunne supplere undervisningen i skolen på en god måte, men er barnas egne bøker til odel og eie. Det er bokbamsens store ønske at disse bøkene skal være med på å gi og opprettholde barnas leselyst. I Øvre Eiker kommune har vi barns leseglede og leseferdigheter i fokus, og bokbamse og bibliotek er viktige ledd i denne satsningen.

For både ordfører og bokbamse er de store bokutdelingsdagene to av årets virkelig store høydepunkt – to dager fulle av bøker, barn og glede! Nå er det bare å glede seg til neste år!
Ordfører og bokbamse deler ut bøkerOpprettet: 28.09.2017 12:15