Booking av lokaler til faste aktiviteter

Bye, Ane Frederikke Endret:24.02.2020 15:30

Vi ønsker at kommunale bygg skal være i aktiv bruk. Her kan du lese om leie av kommunale lokaler.

Noen typer aktiviteter kan kvalifisere til gratis lokaler.
I noen tilfeller kan dere kvalifisere til husleiestøtte.

Hva kan du leie lokaler til?

Du kan leie kommunale lokaler til møter, konferanser, konserter, ideelle og kommersielle arrangementer og private sammenkomster.

Er det noe som ikke er tillatt?

Alkoholservering i skolelokaler og barnehager er normalt ikke tillatt. Privatpersoner kan heller ikke servere alkohol i Rådhuset
Arrangementer som bryter med norsk lov er ikke tillatt. Øvre Eiker kommune har nulltoleranse for rasistiske eller nazistiske ytringer, og arrangementer som legger til rette for dette er ikke tillatt.

Hvordan søker du?

1. Gå inn på www.bookup.no, og du kan finne lokale med ledig tid.
  2. Vi åpner for «strøtimer» for ett skoleår av gangen. Du kan nå booke strøtimer ut juli 2020. I april åpner vi for strøtimer etter dette.
  3. Hvis du allerede nå har planer for skoleåret 2020/2021 kan du legge dem inn i vår sesongbooking. Da blir du med på prioriteringsrunden for neste skoleår. Ønsker du gratis lokaler etter voksenopplæringsloven må du søke på denne måten.
  4. For å være med på sesongbooking må du lage deg en brukerprofil på www.bookup.no. Privatpersoner registrerer e-post og personnummer, mens lag/forening/bedrift bruker e-post og organisasjonsnummer.
  5. Vi ber om at du har opprettet brukerprofil innen 25. februar 2020. Etter det får alle brukerprofilene e-post med en lenke for å legge inn ønsket tid og sted i en enkel kalender. Fristen for dette er 15. mars 2020.

Veiledning til sesongbooking.

Hva er BookUp?

Trenger laget ditt et fast sted å trene? Skal du leie et av Øvre Eiker Kommunes lokaler for treninger, møte, barnebursdager, konserter eller en turnering? I BookUp finner du et egnet lokale og sjekker raskt om det er ledig på tidspunktet du ønsker. Søk opp for eksempel Øvre Eiker, gymsal, idrettssal eller møterom på www.bookup.no. Strøtimer booker du direkte på nett, mens for faste sesongbookinger er det kommunene som initierer et prosjekt gjennom BookUp. Strøtimer kan bookes fra og med 18. februar 2020, og erstatter nåværende ordning.

Hva gjør vi med søknaden?

Gratis lokaler etter voksenopplæringsloven blir prioritert først, og så fordeler vi resten av tida i samråd med idrettsråd, musikkråd og teaterråd. Vi prioriterer aktiviteter for psykisk utviklingshemmete, barn og unge under 19 år og aktører fra Øvre Eiker.

Ellers prøver vi å sørge for at folk får de best egna lokalene som er ledige.

Når faste aktiviteter har fått tid er det løpende tildeling til andre søknader.

Av og til kan du bli bedt på forhånd om å flytte til et annet lokale fordi kommunen har egen aktivitet som trenger lokalet.

Når sesongbooking for 2020/21 er ferdigstilt får du beskjed gjennom BookUP. BookUP portalen er lagt opp slik at utleier og leietager kan kommunisere gjennom portalen. Leietagere kan melde inn feil og mangler og utleier. Det er også lagt opp til at man enkelt kan laste ned kalender til det lokale ditt lag eller forening bruker direkte inn i Outlook.

Oppsummering

18. februar 2020 lanseres BookUp, en portal som skal erstatte nåværende ordninger for booking av både strøtimer og faste aktiviteter

25. februar 2020, frist for opprettelse av brukerprofil i på www.bookup.no

26. februar 2020 starter kommunen med sesongbooking 2020/21 i www.bookup.no – info kommer på mail til alle med registrerte brukerprofiler.

15. mars 2020 siste frist for å søke lokaler til faste aktiviteter og gratis lokaler etter voksenopplæringsloven for skoleåret 20/21 i www.bookup.no

Kontakt

Om dere skulle trenge hjelp til å opprette en brukerprofil vil det være mulighet for veiledning på møte med frivilligheten 18. februar. Dere kan også ta kontakt med Hanna Thommessen eller Hanne Rime om dere lurer på noe - det vil være mulig å få veiledning fra oss helt inn mot søknadsfristen 15.03.2020.

Kontaktinfo:
Hanne Rime, bookingansvarlig
Mobil: +47 468 96 564

Hanna Thommessen, idrettskonsulent
Mobil: +47 986 95 743

Vi minner også om at det er viktig at alle søkere er kjent med retningslinjene for støtte til kulturlivet og frivillighet.

Opprettet: 17.02.2020 16:37