Felles planleggingsdag for de kommunale barnehagene

Rita Skjønberg Kløverød Endret:19.10.2017 15:44

I en fullsatt festsal gikk startskuddet for barnehagenes nye satsningsområdet "Kom og lek".​

"Kom og lek"

Onsdag 17.10.17 gikk startskuddet for prosjektsatsningen "Kom og lek"!!

Vi er stolte av å kunne presentere at "Kom og lek" vil være satsningsområdet til de kommunale barnehagene i Øvre Eiker de neste årene.

Leken skal ha en sentral plass i barnehagen og lekens egenverdi skal anerkjennes. (Rammeplan for barnehagen).

Vi vet fra forskning at leken er livsviktig! Leken skal være sentralt i alt vi gjør i barnehagen og det skal være tydelig hva vi er sammen om i leken.

Vårt fokus er barns 7 psykiske helserettigheter knyttet opp mot lek og livsmestring, voksne som er profesjonelle lekere og lekemiljø.

Ansatte fra alle de kommunale barnehagene var onsdag samlet til fagdag og kick off for å markere starten av prosjektet "Kom og lek".

Lene Holte og Lene- Marie Monrad- Hole fra Styd kommunikasjon loset oss faglig gjennom dagen og pekte på den enormt viktige betydningen som leken, lekemiljøet og de profesjonelle lekene har.

Vi har blitt inspirert til hvordan vi kan gå i gang med å skape og iscenesette lekemiljøer som inspirerer, skaper nysgjerrighet, utfordrer forskertrang og gir undring for lek.

Vi ønsker å skape rom og miljøer som rett og slett sier "Kom og lek" i samspill med profesjonelle lekere.

Profesjonelle lekere:

Alle ansatte i de kommunale barnehagene har i dag blitt profesjonelle lekere!

Som synlig bevis har alle fått hver sin t- skjorte med logo og prosjekttittelen "Kom og lek".

Sjekk denne flotte gjengen med profesjonelle lekere som finnes i våre kommunale barnehager!

Kom og lek fellesbilde2.jpg

Opprettet: 19.10.2017 07:59