Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Forfattersamtale med Vigdis Hjorth og Anne Bitsch

Velle, Lene Myrvold Endret:23.10.2018 14:52

​Mandag 29. oktober kommer Vigdis Hjorth og Anne Bitsch til en spennende og aktuell forfattersamtale på biblioteket i Hokksund. 

I fjor utga Anne Bitsch boken "Går du nå, er du ikke lenger min datter", der hun skriver om oppveksten med en psykisk syk Vigdis Hjorth og Anne Bitschog alkoholisert mamma. Boka mottok Kritikerprisen 2017, og er blitt kalt «en sakprosaversjon av Vigdis Hjorths Arv og miljø». I høst kom hun med boken “Brev til en ufødt datter” der Bitsch i brevs form skriver til en ufødt datter om kjønn, likestilling og kvinners lengsel mot en friere seksualitet. Etter #metoo og j#jegharopplevd har bevisstheten omkring trakassering og kjønnet vold blitt større, men hvor frie er kvinner egentlig i dag? 

Anne Bitsch er en dansk-norsk forfatter, forsker og feminist. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke, både i Norge og internasjonalt. I 2012 debuterte hun som faglitterær forfatter med boka "Bak lukkede dører: en bok om voldtekt”, i samarbeid med Anja Kruse.


Vigdis Hjorth kom også med ny bok i høst, "Lærerinnens sang". Hva skjer når man opplever seg voldsomt eksponert? Når man får se seg selv med andres blikk? Dette er motivet i romanen om læreren Lotte Bøk, som underviser på Kunsthøgskolen i Oslo. Noen har også hevdet at romanen er en indirekte kommentar til hennes egen opplevelse av debatten rundt hennes forrige roman, "Arv og miljø". Vigdis Hjorth er en av våre mest leste og kritikerroste forfattere. Hun debuterte i 1983, og har siden utgitt en lang rekke bøker både for barn og voksne. For romanen "Arv og miljø" mottok hun både Bokhandlerprisen 2016, Kritikerprisen 2016 og var nominert til flere andre priser, deriblant Nordisk Råds Litteraturpris.


Mandag 29. oktober kl. 19.
Fri inngang.Opprettet: 23.10.2018 14:49