Fine bokutdelingsdager

Velle, Lene Myrvold Endret:27.09.2018 11:36

Tirsdag 25. og onsdag 26. september dro ordfører Ann Sire Fjerdingstad og bokbamse Rannveig Nymoen ut på tur med bagasjen full av bøker. Samtlige 1.trinnselever fikk hver sin bokpakke bestående av tre bøker.

​Bøkene som ble utdelt var på forhånd valgt ut i samarbeid med 1.trinnslærerne, og årets bokpakke bestod av "ABC-boka mi" av Kari Grossmann, "Min første skogbok" av Anja Baklien og "Zog" av Julia Donaldson og Axel Scheffler.

I løpet av de to dagene var ordfører og bokbamse så heldige å få møte 240 glade 1.trinnselever. Bokbamse Rannveig Fornøyde 1. klassinger med nye bokpakkerfortalte eventyret om Kråka og reven til stor glede for barna, og det var stor gjensynsglede hos mange da den lille bokbamsebamsen dukket opp i den lille, røde stolen sin. De fleste av barna kjenner nemlig både bamse og bokbamse Rannveig godt gjennom deres mange besøk rundt i barnehagene, men ordføreren var for mange et nytt bekjentskap.

Etter å ha snakket litt med elevene om hva en ordfører egentlig gjør og hvorfor hun har et så stort og flott smykke rundt halsen, følte nok imidlertid de fleste at de kjente også henne.

Elevene fikk dessuten et eget hilsekurs av kommunens egen "hilseminister", som ordfører Ann kalte seg for anledningen. En etter en kom de opp og hilste riktig så pent i det de fikk overlevert bøkene sine. For både ordfører og bokbamse var det storOrdfører og hilseminister Ann stas å se hvor glade alle ble for bøkene sine!

Bokutdelingsdagene er et av flere bokbamsetilbud til barna som bor i Øvre Eiker. Bokbamsetilbudet ble etablert med det som mål å skape leselyst og leseglede hos alle barn i kommunen og på den måten bidra til at språk- og leseutviklingen skal bli så god som mulig.

Det er bokbamsens store ønske at årets bokpakke kan gi elevene gode leseopplevelser og at de kan bli flittig brukt både på skolen og i hjemmene. Er det noe vi vet, så er det at lesing er viktig!

Ordfører Ann og bokbamse Rannveig

Opprettet: 26.09.2018 17:37