Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Har du spørsmål til skattemeldingen (selvangivelsen) din ?

Bergh, Anne-L Endret:05.04.2019 10:18

​Torsdag 4. april legger Skatteetaten ut skattemeldingen for 2018.

I skattemeldingen ser du en foreløpig beregning av skatten din, men den kan endres. Du kan ha:

  • tilgode beløp - det du skal ha igjen på skatten
  • restskatt - det du må betale tilbake

Det er opp til deg å sjekke at alt er i orden, og legge inn det du måtte ha av endringer som skatteetaten ikke har fått med seg. For eksempel:  Aksjetap, boligsalg, inntekter fra utleie av eiendom, pendlerfradrag og lignende.

Første skatteoppgjør er ca 20. juni. Første mulige dato for utbetaling om du har penger tilgode er 20. juni. Du vil bli varslet på e-post/sms når skatteoppgjøret ditt er klart, så sjekk at kontaktopplysningene dine er oppdatert. 

Er du lønnsmottaker eller pensjonist, og leverer skattemeldingen på papir, får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august.

Har du spørsmål til skattemeldingen må du kontakte Skatteetaten på tlf 800 80 000.

Endre kontonummer

Sjekk på skattemeldingen hvilke kontonummer som tilgode beløp blir utbetalt til. Er det feil kontonummer ber vi deg endre dette. Du får pengene igjen raskere hvis vi har riktig kontonummer. Innen 15.mai kan du sjekke og eventuelt endre kontonummeret ditt.

VIKTIG MELDING!

I årets løsning ble det gjort en feil ved valg av konto som står som utbetalingskonto på skattemeldingen. Det er ikke hensyntatt at en del konti kan være både innskuddskonto og lånekonto (f.eks. brukskonto med tilknyttet kontokreditt i mange sparebanker). Konsekvensen er at flere skattepliktige har fått valgt en annen konto enn de hadde i fjor. De som ikke har alternative innskuddskonti, har ikke fått valgt noen konto og får følgelig beskjed om at de får utbetalingskort. Alle vil imidlertid selv kunne endre i selvbetjeningsløsningen eller alternativt ved å kontakte skatteoppkrever.

Endre kontonummer

Du får pengene igjen raskere hvis vi har riktig kontonummer. Endring av kontonummer ble tidligere gjort i Altinn. Det er en ny løsning fra 4. april 2019. Den nye løsningen kan startes via https://www.skatteetaten.no/person/skatt/skattemelding/endre-kontonummer/.

Tjenesten er kun tilgjengelig i perioden 04.04.2019 til 15.05.2019

Dersom du er for sent ute med å endre kontonummer elektronisk, kan du kontakte Skatteoppkreveren. Skatteoppkreveren har normalt mulighet for å endre kontonummeret frem til en uke før dato for skatteoppgjøret. I år vil det si den 12.06.2019. Skatteoppkreveren når du på tlf 32 25 10 00.

Opprettet: 26.03.2019 09:59