Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Harald Herresthal til biblioteket

Velle, Lene Myrvold Endret:20.03.2018 12:10
Harald Herresthal

​Onsdag 21. mars kommer Harald Herresthal til biblioteket med foredraget “Min mor valgte meg”. Foredraget er basert på boken med samme navn som kom ut i fjor høst. 

Selvbiografien "Min mor valgte meg» er en rikt illustrert bok om den 20 år gamle ungpiken Bjørg fra Narvik som under krigen forelsket seg i den 12 år eldre tyske soldatmusikeren Heinz og ble gravid med ham. Hun nektet å ta abort, måtte reise til det krigsherjede Tyskland og mistet sitt norske statsborgerskap. Først etter over ti vanskelige år kunne familien gjenforenes i Vestfossen. Det er også den fantastiske historien om en familie som gjennom generasjoner på en imponerende og fremragende måte har preget musikklivet i Tyskland og Norge, ikke minst ved forfatteren selv som professor og rektor ved Norges musikkhøyskole. 


Harald Herresthal er organist, musikkforsker og komponist, og har helt siden 70-tallet vært en av de betydeligste initiativtakerne innen kirkemusikalsk virksomhet. Som professor, som konsertgiver og som faglitterær forfatter har han vært en sentral aktør i utviklingen og fornyelsen av norsk kirkemusikk. Han regnes for å være en av de fremste ekspertene på norsk musikkhistorie og har publisert en lang rekke bøker på norske og europeiske forlag. 

Fri inngang.
Foredraget starter kl.19.Opprettet: 20.03.2018 12:05