Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Vellykket jobbmesse for unge arbeidsledige

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:26.10.2017 14:41

I Eiker-bygdene har vi mer enn 500 ungdommer som kan risikere å bli stående utenfor arbeidslivet, og det var spesielt disse som var målgruppen da NAV inviterte til «Jobbsjansen Eiker 2017».

Mer enn 200 unge jobbsøkere var invitert til årets messe 19. oktober. Messen er et samarbeid mellom NAV og næringslivet i Øvre og Nedre Eiker.Avd.leder i NAV, Kjartan Madsen og Ingebjørg Gustavsen i Helse og omsorg i Øvre Eiker kommune på messa

Mer enn 500 unge ledige

I Eiker-bygdene har vi mer enn 500 ungdommer som kan risikere å bli stående utenfor arbeidslivet. Dette vil NAV gjøre noe med.
- Å være passiv i ung alder kan gå på helse og selvtillit løs, og veien til jobb og et verdig voksenliv kan føles uoverkommelig lang. Vi har ikke råd til å miste noen eller la noen falle utenfor. Derfor har vi invitert lokale bedrifter til å bli med på dugnad. Vi vil få flere unge i jobb, sier Hege Østvold Vagle, leder ved NAV Øvre Eiker.

NAV Øvre og Nedre Eiker har allerede god og lang erfaring med å arrangere jobbmesser for inviterte jobbsøkere, i tett samarbeid med lokalt næringsliv. Vagle mener gruppen av unge under 30 er spesielt viktig.

Møter arbeidsgivere ansikt til ansikt

NAV-kontorene i Øvre og Nedre Eiker har utfordret bedriftsledere til å åpne dørene for ungdom og tilby plass for arbeidstrening. Dette er en ordning der ungdommen får tilrettelagt en arbeidsplass, og det gis opplæring og utvikling i ordinært arbeidsliv. Arbeidsgiverne stiller med en rekke ulike jobber, og felles for alle er at de har et fremtidig rekrutteringsbehov. De ønsker å gi de unge en plass for arbeidstrening, med mulighet for ansettelse i etterkant.
- Her får unge mulighet til å møte arbeidsgiverne ansikt til ansikt og de får lære om bedriftene, og arbeidsgiverne får lære ungdommene å kjenne. Der de unge gis sjansen til å prøve seg tilbyr NAV veiledning og oppfølging etter behov, sier Hege Østvold Vagle.

Opprettet: 26.10.2017 11:27