Kulturprisen 2017 gikk til Jon Wold

Endret:21.02.2018 09:36
Jon Wold

​Jon Wold mottok Kulturprisen for 2017

​Mandag 20. februar ble den årlige nyttårskonserten avholdt i Kultursalen på Hokksund Ungdomsskole. Det ble en flott kveld der mange av kommunens dyktige musikanter stod på scenen. En glad og overveldet Jon Wold mottok Kulturprisen for 2017.

Flere ulike organisasjoner og enkeltpersoner hadde nominert Jon Wold til kulturprisen for 2017. Og det var stor bredde i forslagsstillerne som inneholdt korps, spellemannslag, grendeutvalg og flere enkeltpersoner.

Prisutdeler ordfører Ann Sire Fjerdingstad og en enstemmig jury var alle overbeviste om at Wold var en verdig prismottaker. Begrunnelsen for tildelingen sier følgende:

"Jon Wold tildeles Øvre Eiker kommunes kulturpris 2018 for sitt mangeårige engasjement for barn, ungdom og frivillighet. Jon er en pådriver, som med iver og dugnadsånd alltid stiller opp og kan regnes med. Han har i mange år vært en viktig del av kulturlivet i kommunen som gitarist og vokalist. Han bidrar til vakre og verdige rammer for livets store høytider gjennom sang og musikk, samtidig som han også gir liv i mørketid som artist med flere ulike samarbeidspartnere.

Jon ble nominert til kulturprisen av 7 ulike organisasjoner og enkeltpersoner. Blant annet ble han nominert av to korps, Eiker spellemannslag og Røren grendeutvalg. Det er ikke overraskende at så mange ulike folk ønsket at prisen skulle gå til Jon. I forslagene går det igjen hvordan Jon hjelper til for at andre skal få prestere og få skinne. Enten det handler om å fikse lyd, veilede og øve med noen som gjør dette for første gang, eller å stille opp og kompe når noen andre må melde forfall, så er Jon der for dem. Jon liker ikke å være midtpunktet, og tenker nok også at han bare gjør jobben sin, så han er nok litt brydd over å få prisen. Vi sier at han får prisen for sitt frivillige arbeid og engasjement, og ikke har noe valg: Øvre Eiker vil at kulturprisen i år skal gå til Jon Wold.”

Tirsdagens konsert er den femte i rekke av nyttårskonserter, der bredden av kommunens kulturliv skal vises frem. Blant utøverne kunne man blant annet se Øvre Eiker Musikkorps med Petter Anthon Næss i førersetet, elever fra Kulturskolen og Vox Egeri.
Nyttårskonsert 2018Ordfører Ann Sire Fjerdingstad med en glad prisvinnerNyttårskonsert 2018

Opprettet: 21.02.2018 09:10