Kronprinsessen hyllet Frivillighetskorpset

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:11.10.2017 13:44

​Kronprinsesse Mette-Marit deltok tirsdag 10. oktober på 10-årsjubileet for Frivillighetskorpset i Øvre Eiker. - De frivillige gjør en fantastisk innsats, sa kronprinsessen.

Kronprinsesse Mette-Marit deltok på 10-årsjubileet for Frivillighetskorpset 10. oktober 2017. Foto: Sunniva Riste-BjørkliFrivillighetskorpset i Øvre Eiker består av ca 60 frivillige som hver uke bidrar til at de eldre og pleietrengende i kommunen får en god dag. I tillegg til Frivillighetskorpset, har Eikertun Helsehus mange som bidrar med frivillig innsats, deriblant Eikertuns Venner, Kiwanis, Sanitetskvinnene, Lions og Rotary.

Bjørg Andreassen er Frivillighetskorpsets leder. Hun har fått Kongens fortjenestemedalje for sin innsats for frivilligheten i Øvre Eiker. I den forbindelse ble hun i fjor bedt på hagefest med de kongelige, og det var her at hun benyttet anledningen til å fortelle kronprinsessen mer om Frivillighetskorpset og det forestående 10-årsjubileet. Leder for Frivillighetskorpset, Bjørg Andreassen, ble hyllet av blant andre ordfører Ann Sire Fjerdginstad.Foto:S. Riste-Bjørkli
- Jeg spurte om hun ikke ville ta turen til jubileet vårt, og da svarte hun "Det er bare å invitere meg det.", fortalte Andreassen i sin tale på jubileumsarrangementet på Eikertun Helsehus. Som en hyllest til de frivilliges innsats, hadde kronprinsessen valgt å ta turen til Hokksund. Og hun var både imponert og takknemlig for den innsatsen de frivillige legger ned.
- De frivillige gjør en fantastisk innsats rundt om i hele landet vårt, og det har vi sett eksempel på her i dag, med så mange som engasjerer seg her i Øvre Eiker. Det er så flott at de frivillige kan bidra med det kommunen ikke får gjort, sa kronprinsessen.

Jubileumsprogram med lokale krefter

Under jubileumsarrangementet på Eikertun Helsehus, stod mange lokale krefter på scenen for å underholde. De frivilliges eget Gla'musikk-orkester spilte, og en stappfull festsal av beboere, frivillige, ansatte og pårørende stemte i med allsang. Å spille for beboerne på Eikertun og ellers alle som vil komme, er blant de faste Thea Risan Kristiansen sang under jubileumsfesten på Eikertun. Foto: Sunniva Riste-Bjørkliarrangementene som Frivillighetskorpset står for. Kronprinsessen og resten av de frammøtte fikk ellers høre blant annet sang og musikk av Thea Risan Kristiansen og Terje Gulliksen. Det ble også servert fingermat og drikke fra lokale leverandører.

- Enestående frivillig innsats

Også ordfører Ann Sire Fjerdingstad hyllet Frivillighetskorpset i sin tale.
- Jeg vil takke hver og en av dere for at dere er det medmennesket som er med på å gjøre en forskjell. Som frivillige, skaper dere verdier som er vanskelig å måle, men som jeg er helt sikker på, er meget lønnsom for hver enkelt og ikke minst for Øvre Eiker, sa Fjerdringstad. Ordføreren forsikret dem om at det kommer til å bil bruk for dem, også i tiden som kommer.
- Dere kommer heller ikke til å bli arbeidsledige med det første. For den innsatsen alle frivillige gjør her i vår kommune, er helt enestående og viktig for et livskraftig Øvre Eiker. Tusen, tusen takk til dere alle! Og jeg står gjerne her om 10 år igjen, og roser dere for 20 års frivillighet, sa en takknemlig ordfører.

Blide barn fra Lerberg barnehage hadde møtt opp for å synge og juble for kronprinsessen. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Kronprinsesse Mette-Marit ankommer Eikertun Helsehus. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Barna fra Lerberg barnehage synger for Kronprinsessen. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Kronprinsessen får blomster av beboer Askhild Kvilhaug. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli