Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Kulturprisen 2018 gikk til Norsk Motorhistorisk Senter

Bye, Ane Frederikke Endret:08.01.2019 20:31
Norsk Motorhistorisk Senter mottok kulturprisen 2018

​Norsk Motorhistorisk Senter mottok Kulturprisen 2018

​Søndag 6. januar ble den tradisjonelle nyttårskonserten til Øvre Eiker kommune arrangert i kultursalen på Hokksund Ungdomsskole. Kulturprisen ble utdelt og årets idrettsbragder ble markert.

Kulturprisen for 2018 gikk til Norsk Motorhistorisk Museum på Burud.

Komiteens begrunnelse:

"Stedet kombinerer kulturminne- og kjøretøyvern i praksis med en sosial arena som byr på store flerbruksmuligheter for alle aldersgrupper, og det er gratis tilgjengelig for allmenheten ukentlig. En kollektiv, ulønnet dugnad av formidabelt omfang gjennom ti år ligger bak senterets utvikling, og slett ikke kun til egennyttige formål. Senteret har blitt et nasjonalt valfartssted, og begynner også å vekke oppmerksomhet internasjonalt - uten at noen har hatt som mål å "bli rike" på innsatsen."


Nyttårskonserten har i flere år speilet bredden og kvaliteten på det fantastiske kulturlivet vi har i Øvre Eiker med musikk, dans og drama. På årets arrangement fikk vi vist frem et ennå større mangfold ved at også idretten ble løftet frem. Det var det mange som satt pris på. I 2018 hadde idrettsutøvere i Øvre Eiker 17 plasseringer i NM, EM, VM og OL og disse ble hedret på scenen av ordfører Ann Sire Fjerdingstad, kultursjef Christer Best Gulbrandsen og idrettskonsulent Gry Nygård Fredriksen.


Nytt av året var et kulturtorg som ble arrangert i forkant av konserten. Her var det allsidige og familievennlige aktiviteter for store og små med åpen hall, åpen BUA, åpent bibliotek, skyting med Fiskum Skytterlag, middelalderbrettspill, åpen kafé og skøytebane.

Vi takker alle som bidro til at det ble en vellykket og hyggelig ettermiddag for hele familien med kultur og idrett i fokus!

Les mer om arrangementet på Eikernytt

Opprettet: 08.01.2019 18:07