Bli med på en historisk reise i Øvre Eiker

Bye, Ane Frederikke Endret:16.08.2019 09:54
Bli med på en historisk reise i Øvre Eiker kommune!

Denne interaktive brosjyren tar deg med på en historisk reise i kommunen. Brosjyren kan hentes i servicesenteret på rådhuset, på biblioteket, på Nøstetangen og på Vestfossen Kunstlaboratorium.

Øvre Eiker kommune har laget en brosjyre til deg mellom 8 og 13 år. Bruk den til å gjennomføre en "historisk reise" i kommunen. Dette kan du gjøre fra og med mandag 19. august til og med 18. oktober.

Brosjyren vil sende deg ut på en kulturreise i kommunen, der du på utvalgte steder med kulturminner kan finne bokstaver som skal settes sammen til et ord. Når reisen er ferdig, kan du klikke deg inn på denne lenken og fylle inn informasjon om deg selv, løsningsbokstaver og ord i et svarskjema. Dette kan også gjøres via en PC.

Kanskje trenger du litt hjelp fra foresatte, både til å komme deg rundt til de ulike kulturminnene og til å registrere løsningen.

Appen GoZee må lastes ned til din telefon (se s. 2 i brosjyren og lenker nederst på denne siden). Ved å holde telefonen over ikonene i brosjyren og trykke, vil du kunne se et lite fotogalleri, en enkel film eller et panoramabilde.
Infomerket (i) på første side i brosjyren linker til siden du er på nå.
Infomerket (i) på siste side i brosjyren, gir deg også tilgang til et kart over kommunen, der kulturminnene er registrert. Her finner du også adresser, samt flere bilder knyttet til stedet/kulturminnet.

Brosjyrer er delt ut til alle elever på 3. – 6. trinn i kommunen, men andre kan også delta. Brosjyrer kan hentes i servicesenteret på rådhuset, på biblioteket, på Nøstetangen og på Vestfossen kunstlaboratorium.

Alle som finner løsningsordet og registrerer det via hjemmesiden, får et diplom av kommunen.
Det blir også en klassekonkurranse (3. - 6. klasse). Vi trekker ut en klasse blant de med best deltakelse som får is og besøk av ordføreren.

Den historiske reisen er knyttet til Magne Sjøblom fra Øvre Eiker og hans forfedre. Magnes barnebarn Milian og Leon har også vært med på reisen.

Vi håper det blir en god og spennende opplevelse å besøke stedene og finne bokstavene.

Lykke til og GOD TUR!

Hilsen seksjon kultur og livskraft.

iPhone: Last ned GoZee i Appstore her

Androide: Last ned GoZee i Google Play her