Lærlinger fikk innføring i pensjonsordningen

Grøner, Cathrine Endret:18.06.2015 13:51

​Lærlingene i Øvre Eiker kommune har fått en innføring i pensjonsordningen av representanter fra KLP.

​For første gang gjennomførte kommunen og KLP en innføring i det norske KLPpensjonssystemet og KLPs medlemsgoder for kommunens lærlinger. Vanligvis er dette informasjon som gis til ansatte som nærmer seg slutten på arbeidslivet.  Med bakgrunn i den nye pensjonsreformen, ønsket kommunen å gi tidlig og god informasjon for valg man tar i starten av arbeidskarrieren.

Lærlingene ble blant annet forberedt på at de må stå lenger i arbeid enn de som i dag går av med pensjon og fikk en generell orientering om ulike pensjonsordninger. De ble videre gjort kjent med hvordan pensjonen opptjenes. Det ble tydelig for lærlingene at pensjon er et viktig lønnsgode, og de uttrykte at de ville være oppmerksomme på dette når de om kort tid skal inn på arbeidsmarkedet som fullverdige arbeidstakere.

Med bakgrunn i erfaringene som ble gjort denne dagen, ønsker Øvre Eiker kommune å fortsette med dette tilbudet til lærlinger og yngre ansatte i kommunen. Øvre Eiker er først ute i landet med denne ordningen, ifølge KLP.

Opprettet: 18.06.2015 13:43