Lærlingesamlingen 2017

Bergh, Anne-L Endret:27.11.2017 15:13

​Torsdag 16. november var alle lærlingene i Øvre Eiker kommune samlet i festsalen på rådhuset i Hokksund.

Øvre Eiker kommunes flotte lærlinger og veiledere. Foto: Anne Lise BerghSamlingen var obligatorisk for alle lærlingene og frivillig for veilederne som gjør en uvurderlig innsats for våre lærlinger.

Totalt har kommunen nå 20 ordinære lærlingeplasser fordelt på helsefag, barne- og ungdomsarbeid, administrasjon/kontorfag, IKT og institusjonskokk.

Utenom dette har Helse- og omsorgsseksjonen tatt inn sju læringer i Helsearbeiderfaget med tilskudd fra KS. I tillegg har vi 2 lærlinger på 4-årig dobbeltkompetanseløp, hvor 1 av disse pt. er innenfor kommunens kvote.

Det var godt oppmøte. Rådmannen åpnet samlingen og fortalte om Øvre Eiker kommune som arbeidsgiver, visjon, lederplakat, kommunens organisering, økonomi og politisk styring.

Deretter informerte Elisabeth E. Søhoel fra rådmannens sekretariat om prosjektet ERASMUS som Øvre Eiker kommune er en del av.  I dette prosjektet kan det åpnes opp muligheter for lærlingene til å være utvekslingsstudent i en kortere periode, enten i Tyskland eller i Nederland.

Fagansvarlig for lærlinger, Ingebjørg Gustavsen, hadde innlegg om taushetsplikt og programmet Kompis. Veileder Berit Hansen fortsatte med etikk. Hun kom med mange praktiske eksempler som mange kunne kjenne seg igjen i. Samlingen ble avsluttet med førstehjelpskurs.

Totalt var vi ca. 50 stykker.

Lærlingene følger to forskjellige lærlingeordninger, ordinært 2-årig eller 4– årig lærlingeløp.

Vi ønsker dem lykke til! Lærlingene er både en ressurs for kommunen og en viktig måte å få rekruttert fremtidig personell på.

Opprettet: 24.11.2017 09:45