Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Meråpent bibliotektilbud i Hokksund

Velle, Lene Myrvold Endret:15.05.2018 08:46

​Onsdag 9. mai ble snoren klippet for det nye meråpent-tilbudet på biblioteket i Hokksund. Ordfører Ann Sire Fjerdingstad foretok selve åpningen, med rådmann og kultursjef som snorholdere.

​At biblioteket nå er meråpent betyr at du kan benytte biblioteket fra klokka 7-22, hver dag hele året; hverdager, søndager og Meråpent-åpning i Hokksundhelligdager. For å få tilgang til meråpent bibliotek med lånekortet ditt, må du inngå en avtale om bruk med biblioteket. Dette får du ved å stikke innom biblioteket i betjent tid og skrive under på et samtykkeskjema. 

Ideen er hentet fra Danmark og Sverige, som har hatt selvbetjente bibliotek siden 2004. I Norge var Stavern bibliotek, som er en filial av Larvik bibliotek, først ute med selvbetjent bibliotek utenfor vanlig åpningstid allerede i 2013. Siden den tid har stadig flere bibliotek forsøkt denne løsningen med stor suksess. I Buskerud er det Drammen, Lier, Kongsberg og nå altså Øvre Eiker som har dette tilbudet.

For å benytte deg av biblioteket i meråpent tid må du være over 15 år, ha nasjonalt lånekort med pinkode og ha underskrevet avtale med biblioteket.

Alt materialet i bibliotek er utstyrt med radiobrikker, slik at alarmen utløses hvis du tar med en bok eller annet uten at utlån er registrert. Dersom du tar med deg andre personer inn, er det du som har låst deg inn med lånekortet ditt som er ansvarlig for det som skjer i biblioteket mens dere er inne.

Bibliotekslokalet er videoovervåket i meråpent tid, både for besøkendes sikkerhet og for å kunne sjekke dersom noe skulle skje mens biblioteket er ubetjent.

De nye åpningstidene på biblioteket i Hokksund skiller nå mellom betjent tid og meråpent tid. De nye tidene er nå:
Meråpent tid fra kl. 07 - 22 hver dag hele året.
Betjent tid fra kl. 11 - 19 mandag til torsdag, og fra kl. 11 - 15 fredag og lørdag.Opprettet: 15.05.2018 08:26