Nasjonal tilskuddsordning for å inkludere barn og unge

Bye, Ane Frederikke Endret:25.11.2019 17:37
Tilskuddsmidler for å inkludere barn og unge

Nasjonal tilskuddsordning for å inkludere barn og unge

Har dere en god idé til et prosjekt ​som kan bidra til å inkludere barn og unge som er berørt av fattigdomsproblemer? Da er dere velkommen til å søke om midler fra en nasjonal tilskuddsordning. Offentlige instanser, private aktører og frivillige organisasjoner kan søke om støtte. Søknadsfristen er 13.12.2019.

​Tilskuddsordningen støtter et bredt spekter av tiltak, men i særlig grad ferie- og fritidstilbud, utlånssentraler og kvalifiserende tiltak som sommerjobb og arbeidstrening.

Målet er å motvirke eller dempe konsekvensene av fattigdom blant barn og ungdom. Dette kan gjøres ved å opprette et rikere aktivitetstilbud til barn og unge, uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon. Større tilgang til rimelige eller kostnadsfrie ferie- og fritidstilbud kan redusere belastningen av å vokse opp i en familie med svak økonomi, og bidrar til at flere barn og unge får delta på viktige sosiale aktiviteter.

Midlene fordeles av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), etter utlysning og prioritering i kommunene.

Hvem kan søke?

Offentlige instanser, private aktører og frivillige organisasjoner kan søke om midler til tiltak som bidrar til:
- at barn og ungdom berørt av fattigdomsproblemer og deres familier kan delta i kultur- og fritidsaktiviteter
- at barn og ungdom berørt av fattigdomsproblemer og deres familier kan delta i ferieaktiviteter
- deltakelse på alternative mestringsarenaer for barn og ungdom berørt av fattigdomsproblemer

I saksbehandlingen vektlegger Bufdir vanligvis:
- søknader fra kommuner og bydeler med store levekårsproblemer
- tiltak som skjer i et samarbeid mellom frivillig sektor og forebyggende tjenester
- tiltak som fremmer integrering av barn og ungdom med innvandrerbakgrunn
- tiltak som retter seg mot barn og ungdom som vokser opp med foreldre med rusproblemer/psykiske vansker

Søknadsfrist og søknadsskjema

Søknadsfrist for tilskuddsåret 2020 er 13. desember 2019.

Les mer om tilskuddsordningen og søknadsprosessen

Kontaktperson og koordinator i Øvre Eiker kommune

Ane Uglum, Kulturkontoret, tlf: 91155111.

Seksjon kultur og livskraft har knutepunktfunksjon overfor tilskudd til lavinteksfamilier fra bufdir.
Frivilligheten kan henvende seg til Birgithe Schumann-Olsen hvis du lurer på noe.

Ordningen het tidligere "tilskuddsordning for inkludering av barn i lavinntektsfamilier".

Opprettet: 25.11.2019 16:35