Ny legevakt for Øvre Eiker blir på Kongsberg

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:31.10.2017 17:07

​Kommunestyret har vedtatt at legevakt for Øvre Eikers innbyggere blir i Kongsberg i årene framover. Nattlegevakt på Kongsberg trer i kraft allerede 1. november, slik det ble besluttet av kommunestyret i mai i år.

Kommunestyret vedtok at legavakten for Øvre Eiker skal ligge på Kongsberg i årene som kommer. Foto: Cathrine GrønerFlertallet i kommunestyret begrunner vedtaket med at nye statlige krav til legevaktene vanskeliggjør drift av mindre legevakter som dagens legevakt i Øvre Eiker, og gjør dem uforholdsmessig dyre. I det vedtatte forslaget begrunnes avgjørelsen videre med at det er viktig for innbyggerne i Øvre Eiker kommune å ha et legevakttilbud med riktig kompetanse, nok kapasitet både for konsultasjoner, sykebesøk og telefontilgjengelighet. Legevakta må være robust i forhold til bemanning, slik at det alltid sikres tilgang til legevaktkompetent lege på vakt. Legevaktene i Kongsberg og Drammen har begge lagt fram et tilbud om legevakt som svarer til disse kravene. Kongsberg interkommunale legevakt har kommet med det beste økonomiske tilbudet, samt at det er der vårt lokalsykehus ligger.

Arbeiderpartiet fremmet et forslag om å videreføre legevaktdrift i Øvre Eiker. Forslaget fikk støtte fra SV og MDG og falt med 14 stemmer. Flertallet; H, Frp og Krf, støttet Senterpartiets forslaget om Kongsberg som legevakt. Forslaget ble vedtatt med 23 stemmer.

Fakta:

- Fra 1. november blir legevakt fra kl 23-08 på hverdager og kl 23-09 i helger og helligdager på Kongsberg
- Kommunestyret i Øvre Eiker vedtok 31. okt 17 å gå helt inn i Kongsberg interkommunale legevakt.
- Oppstart for ny ordning med døgnlegevakt i Kongsberg er forventet på nyåret 2018
- Ved henvendelser til legevakta, ring det nasjonale legevaktsnummeret 116117. Da kommer du automatisk til riktig legevakt
- Kongsberg interkommunale legevakt ligger i tilknytning til Kongsberg sykehus

Les den politiske saken.
Saksliste for kommunestyret 31. oktober 2017 med protokoll.

Opprettet: 31.10.2017 16:48