Nytt og spennende barne- og ungdomssamarbeid

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:27.11.2017 14:17

Øvre Eiker kommune har inngått et nytt samarbeid med barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling på Kongsberg. Målet er blant annet å bidra til å sikre at barn, ungdom og deres familier får helsehjelp på riktig nivå, til rett tid.

Øvre Eiker kommune og BUP Kongsberg har inngått et nytt samarbeidOnsdag 22. november 2017 ble avtalen “barne- og ungdomsteam - samarbeidsarena for Øvre Eiker kommune og BUP-Kongsberg” undertegnet av kommunalsjef Kari Hesselberg, konstituert kommunalsjef Lene Tekfeldt Hansen og seksjonsleder for Kongsberg BUP Marit Steigre.

Utvikling av en samarbeidsmodell mellom kommunen og barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling på Kongsberg har vært et satsingsområde for flere tjenester.Gjennom arbeidet i KS læringsnettverk, har ansatte i kommunen og spesialisthelsetjenesten blitt inspirert til å være kreative og finne nye og bedre samhandlingstiltak.

Fra januar 2018, kommer to representanter fra BUP til kommunen og deltar i felles møter. Fra kommunen deltar representanter fra barneverntjenesten, familiesenter, PPT og fra Ressursteam 15-24, ungdomskontakt og Øvre Eiker-hjelpa ved behov.

Målet med samarbeidet er:

· å bidra til å sikre at barn/ungdom og deres familier får helsehjelp på riktig nivå, til rett tid
· å gi veiledning i enkeltsaker
· å gi rådgivning for å sikre en god henvisning til BUP ved behov
· å sørge for felles møtepunkt for kommunen og BUP

Møtene er fast hver 4. uke og er lokalisert på Familiesenteret. Koordinator for barne- og ungdomsteamet er kommunepsykologen i Øvre Eiker.

Opprettet: 27.11.2017 13:57