Nytt trivselssenter på Eikertun

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:15.11.2017 09:32

​I løpet av 2018, blir det etablert et nytt trivsels- og mestringssenter på Eikertun helsehus.  ​Senteret skal bidra til livsglede og aktivitet for hjemmeboende eldre og gi pårørende med store omsorgsoppgaver avlastning.

Kommunestyret 31. oktober vedtok at trivselssenteret skal opprettes, og det er stor enighet politisk rundt dette.

Senteret skal bidra til livsglede og aktivitet

Kommunalsjef for Helse og omsorg, Kari Hesselberg, gleder seg til det nye tilbudet Det nye trivselssenteet skal fylles med glede og mange ulike aktiviteter. Foto: ØEkkommer på plass og håper og tror det kommer til å bety mye for mange.
- Etablering av trivsels- og mestringssenter ved Eikertun Helsehus er et viktig nytt tiltak i eldreomsorgen i Øvre Eiker. Senteret skal bidra til livsglede og aktivitet for hjemmeboende eldre og gi pårørende med store omsorgsoppgaver avlastning. Vi gleder oss til å starte ombygging av deler av gamle Eikertun og legge til rette for utvikling av senteret i samarbeid med frivillige, sier hun.

Forebygging og hverdagsmestring

Planleggingen av senteret foregår i år, og selve etableringen ønskes startet opp i løpet av 2018. Trivsels- og mestringssenter skal tilby dagtilbud, avlastning og møte mellom mennesker. Målet er å bidra til forebygging og hverdagsmestring, slik at eldre kan bo lengst mulig i eget hjem. Trivselssenteret skal tilby økt omfang av dager og antall plasser for aktivitet- og avlastning for hjemmeboende personer med demens eller somatiske lidelser, etter vedtak. Senteret skal også romme et lavterskeltilbud åpent for alle med mangfoldige aktiviteter, gjennomført i nært samarbeid med frivillige.

Det er underetasjen og A-fløyen på gamle Eikertun som skal pusses opp og bygges om noe for å tilpasses det nye trivselssenteret.

Les mer om det nye trivsels- og mestringssenteret i den politiske saken.

Opprettet: 02.11.2017 12:39