Her er det nye ungdomsrådet

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:02.11.2018 09:51

Medlemmene i det nye ungdomsrådet i Øvre Eiker ble møtt med applaus fra kommunestyrerepresentantene under møtet 31. oktober. Les mer om hva de engasjerte ungdommene er opptatte av og vil jobbe med framover.

I juni 2018, vedtok kommunestyret at det skulle opprettes et ungdomsråd i Øvre Eiker. Ungdomsrådet skal ha samme status som de andre rådene som behandler og kommer med innspill til politikerne i ulike saker, deriblant Eldrerådet og Rådet for funksjonshemmede.
Ungdomsrådet 2018. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Fra venstre: Kenneth Simensen (vara), Maja Lindberg Brendhagen, Tuva Emilie Andersen (vara), Lysander Bjølgerud Wear, Jonas Myrvold Velle, Joakim Nikolai Kirkerud, Andrea Kristine Sande og Annbjørg Laugerud Skaug. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Ikke til stede da bildet ble tatt: Stina Sofie Evjen Moen, David Chrisander Holthe-Nagelhus, Younes Lasbaa Stengel (vara), Emma Flesaker (vara) og Grace Alexandra Olsen

Engasjerte ungdommer

Selv om rådhuset, kommunestyremøter og politisk saksbehandling enn så lenge er fremmede arenaer for de nyvalgte representantene i ungdomsrådet, mangler det ikke på engasjement. På spørsmål om hva som opptar dem, kommer sakene på løpende bånd.
- Først må vi få på plass ny turnhall på Loesmoen. Det er noe som betyr mye for veldig mange ungdom, sier Andrea Kristine Sande fra Hokksund.
- Jeg kommer fra Fiskum, og der er det altfor lite som skjer for ungdom, så jeg vil jobbe for å få flere aktiviteter der, sier Annbjørg Laugerud Skaug. Andre temaer som går igjen blant ungdommene, er helserelaterte saker.
- Jeg tror det er viktig at vi har fokus på psykisk helse blant ungdom. Det er mange som er opptatte av det. Og så må vi få formidlet hvor viktig det er at det finnes helsesøstre på skolene som vi unge kan snakke med, for det er for få av dem i dag, sier Joakim Nikolai Kirkerud, representant fra Ormåsen.

Allmøter og workshops

For å finne gode representanter til ungdomsrådet fra alle stedene i Øvre Eiker, har det blitt gjennomført allmøter i alle seks grender, med workshop i forkant av valg på representanter. Workshopene skulle ende opp med to prioriterte handlingspunkter som stedets representant skal ta med seg inn til ungdomsrådets handlingsprogram. På samtlige av workshopene, ble helse for ungdom et tema, i form av diskusjoner rundt skolehelse, helsesøster-tjeneste og behov for bedre tilbud vedrørende kropp, helse, psykisk helse, seksualitet og førstehjelp.

Disse er valgt til ungdomsrådet:

Hokksund:
Andrea Kristine Sande
Jonas Myrvold Velle
Tuva Emilie Andersen (vara)
Younes L. Stengel (vara)

Fiskum:
Annbjørg Laugerud Skaug
Emma Flesaker (vara)

Skotselv:
Stina Sofie Evjen Moen
David Chrisander Holthe-Nagelhus

Ormåsen:
Maja Lindberg Brendhagen
Joakim Nikolai Kirkerud

Vestfossen:
Lysander Bjølgerud Wear
Kenneth Simensen (vara)

Røren:
Grace Alexandra Olsen

Dette vil representantene fra de ulike stedene jobbe med framover:

Fra Ormåsen:
* Vi ønsker bedre busstilbud på Ormåsen, blant annet at bussen kan gå til flere steder, som Vestfossen, Darbu, Kongsberg, i tillegg til avganger hele uka, i det minste på lørdager.
* Kurs/bedre informasjonstilbud om grunnleggende kropp- og helsetemaer (for eksempel førstehjelp og seksualundervisning).
Fra Fiskum:
* Vi ønsker å ha større fokus på psykisk og fysisk helse blant ungdom i Øvre Eiker, flere tilbud og flere timer/dager med helsesøster på skolene.
* Ha et tilbud for unge 15-18 år og 13-15 år, der de kan ha et sted å være sosialt. Skape bedre relasjoner blant lokal ungdom.
Fra Vestfossen:
* Sosiallærer og helsesøster: mer fokus på at disse er tilgjengelige. Oftere samtaler om hvordan ting går.
* Vestfossen ungdomsskole: Et penere uteområde og større ganger med flere sitteplasser.
Fra Skotselv:
* Leksefri
* Bedre helsehjelp både for fysisk og mental helse, helsesøster hver dag på skolen.
Fra Hokksund:
* Timer med helsesøster – seksualundervisning og samtaler om psykisk og fysisk helse.
* En slags NAV for ungdom. Et system der ungdommer kan melde seg for å finne jobb. Kommunen arrangerer jobbliste hvor folk som trenger arbeidskraft kan se etter folk som er villige til å jobbe + litt reklamering.

Les den politiske saken om valg av ungdomsråd.

Opprettet: 01.11.2018 11:38