Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Gjenopptar foreldrebetaling i barnehage og SFO

Velle, Lene Myrvold Endret:15.04.2020 09:29

Når barnehagene og SFO gradvis åpner igjen, blir det foreldrebetaling som vanlig. Foreldre skal betale fra den dagen de igjen får tilbud om plass. Barn som allerede er i barnehagen eller SFO, skal betale fra 14. april.

Det er en målsetning at alle barnehager og SFO-er skal være gjenåpnet innen 27. april. 

Foreldrene som får tilbud om plass, skal derfor betale det samme som de gjorde før stengingen.
Det vil være en del foreldre som har fall i inntekt som følge av for eksempel permitteringer. Disse kan søke om inntektsmoderasjon i foreldrebetalingen i barnehage på ordinær måte. Forskrift om foreldrebetaling i barnehager gir rom for å søke om redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid ved varig nedgang i inntekt.
 

Foreldre som mottar et tilbud i barnehagen blir fakturert på ordinær måte fra og med tirsdag 14. april. Det kreves ordinær betaling uavhengig av antall timer tilbudet omfatter. Det er ingen unntak for familier med barn som er definert som sårbare og barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner.

Foresatte til barn som mottar tilbud i barnehage eller SFO, men velger å ikke benytte det, må likevel betale for tilbudet. Bestemmelsene gjelder også for tiden etter 20. april når barnehager og SFO gradvis åpnes igjen.

Les mer her:


Opprettet: 14.04.2020 10:39