Priser og stipender i Buskerud fylkeskommune 2018

Bye, Ane Frederikke Endret:15.09.2018 00:00

​Buskerud fylkeskommune utlyser årlig priser og stipender. Nå skal de dele ut priser for over 600.000 kroner og ønsker å vite hvem du mener bør løftes frem - innen 1. oktober.

Her finner du informasjon og skjemaer for de ulike prisene:

• Gründerpris kr 50 000 alle kan nominere kandidater innen 1. oktober
    Gründerprisen skal stimulere til nyskaping i næringslivet og bidra til økt anerkjennelse av innovativ næringsvirksomhet.

• Trafikksikkerhetspris kr 15 000 alle kan nominere kandidater innen 1. oktober
    Trafikksikkerhetsprisen deles ut annet hvert år og er etablert for å løfte frem enkeltpersoner eller grupper (skole- og barnehageklasser, lag og foreninger) som har gjort en ekstraordinær innsats for trafikksikkerheten.

• Beste entreprenørskapsskole kr 50 000 alle kan nominere kandidater innen 1. oktober
    Beste entreprenørskapsskole er en pris som skal løfte frem det gode arbeidet som gjøres på alle nivåer i skolene våre i Buskerud. Vi ønsker å gi oppmerksomhet til, og markedsføre, alt det gode entreprenørskapsarbeidet som foregår.

• Fylkeskulturpris kr 50 000 alle kan nominere kandidater innen 1. oktober
    Kulturprisen skal deles ut som en markering av fremragende kulturarbeid, som har betydning for hele fylket, eller som gjør Buskerud kjent på en positiv måte nasjonalt eller internasjonalt. Kulturprisen skal gå uavkortet til en person eller til en bestemt gruppe.

• Fylkesidrettspris kr 50 000 alle kan nominere kandidater innen 1. oktober
    Fylkeskommunen ønsker å støtte talentfulle idrettsutøvere som representerer Buskerud, og deler årlig ut fylkesidrettspris på 50.000 kr til utøvere, som har etablert seg i toppen av sin idrett, nasjonalt eller internasjonalt, eller som har potensiale til å komme dit.

• Utviklingsstipend innen kultur (5 stk á kr 20 000) søkes på innen 1. oktober
    Stipendene skal gi inspirasjon og mulighet til å kunne uttrykke, eksponere og videreutvikle seg innen ulike kunst- og kulturuttrykk. Det kan søkes til gjennomføring av spesielle tiltak, studier, reiser og prosjekter. Søknaden skal inneholde en konkret plan for bruk av stipendiet. Som hovedregel skal minimum to av de fem utviklingsstipendene tildeles unge. Aldersgrense for unge er satt til 25 år. Søkere til stipender skal være bosatt og/eller ha sitt virke i Buskerud.

• Utviklingsstipend innen idrett (5 stk á kr 20 000) søkes på innen 1. oktober
    Fylkeskommunen ønsker å støtte talentfulle idrettsutøvere som representerer Buskerud, og deler årlig ut 100.000 kr i utviklingsstipend innen idrett til utøvere, som har etablert seg i toppen av sin idrett, nasjonalt eller internasjonalt, eller som har potensiale til å komme dit. Du kan søke stipend fra det året du fyller 15 år, til og med året du fyller 23 år.

• Året idrettsanlegg kr 50 000 alle kan nominere kandidater innen 1. oktober
    Prisen tildeles idrettsanlegg av høy kvalitet som innbyr til organisert og uorganisert aktivitet.

• Årets fylkeskunstner 2018 kr 150 000 - må søkes på innen 1. oktober
    Buskerud fylkeskommune gir et arbeidsstipend på kroner 150.000,- til Årets fylkeskunstner 2018.

Forslags- og søknadsfrist for alle priser og stipendier er 1. oktober 2018.

Begrunnede forslag og søknader merkes og sendes på aktuelle søknadsskjema:
Buskerud fylkeskommune Postboks 3563, 3007 Drammen eller på e-post til postm...@bfk.no

Se også:
Oversikt over alle prisene på Buskerud Fylkeskommunes hjemmeside