Det blir ikke salg av Øvre Eiker Energi AS

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:12.04.2018 15:51

Under kommunestyrets møte 11. april, ble det klart at det ikke blir noe salg av Øvre Eiker Energi AS.

Prosessen med å forberede et eventuelt salg av energiselskapet, har pågått i lang tid. Saken, blant annet med å få på plass verdivurdering av selskapet, innhenting av bud og fremforhandling av avtale med Ringerikskraft AS, har vært gjennom flere runder med politisk behandling.

Det ble en lang debatt i kommunestyret. Flertallet av representantene i Høyre og Frp var klare på at de støttet salg av energiselskapet og argumenterte blant annet med kommunens stramme økonomi og behovet for nye skolebygg i årene som kommer. Senterpartiets representanter har vært delt i sitt syn på et salg, men i går stilte de seg samlet bak vedtaket fra Eierutvalget om å beholde alle aksjene i kommunen. Det samme gjorde Ap, SV, Krf, MDG og en Høyre-representant. Med 20 mot 16 stemmer, ble dermed rådmannens opprinnelige anbefaling om å selge konsernet Øvre Eiker Energi AS, nedstemt.

Les den politiske saken.

Les mer om prosessen og dokumenter i saken.

Flertallet i kommunestyret stemte mot et salg av Øvre Eiker Energi AS 11. april 2018

Opprettet: 12.04.2018 13:56