Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Senking av vannstand Dam Hoensvannløken

Bjørnebo, Frøydis Endret:11.05.2020 13:03

​​Anleggsarbeidene med den nye dammen har gått bra til tross for litt utfordringer og noen forsinkelser på deleleveranser pga. Korona-situasjonen. Vi er nå inne i siste fase, og den siste muren som skal støpes står for tur.

For å få støpt den siste muren, er vi nødt til å senke vannstanden ca 1 meter fra nåværende vannstand, dvs til ca kote 248 m.o.h. Senkningen starter i uke 20 (starten av mai), og vil pågå til litt ut i juni.

Understreker at det ikke er snakk om tømming av hverken Hoensvannet eller Hoensvannsløken, men en senkning av vannstanden med 1 meter. Deler av Hoensvannet og Hoensvannsløken er forholdsvis grund, slik at vannstandssenkningen vil nok bli godt merkbar i enkelte områder.

Årsaken til at vannstanden må senkes for en periode er at det skal etablere en terskel av betong mot fjell i bekkeutløpet. For å få betongterskelen tilstrekkelig vanntett og sterk, må det støpes direkte mot tørt fjell. For å få det tørt må vannutløpet flyttes fra bekken til tømmeledningen på den nye dammen, og vannstanden må senkes med ca. 1 meter.

Når den nye terskelen i bekken er støpt og har fått herdet, stenges tømmerøret og vannstanden vil stige opp til sitt permanente nivå, som er ca 40-50 ca høyere enn den gjennomsnittlige vannstanden som har vært fra 2016 og fram til nå. Når vannstanden vil nå sitt permanente nivå avhenger av nedbørsmengder og vanntilførsel, men ved en normal norsk sommer forventes det at vannivået vil være oppe til fellesferien.

Mer om prosjektet finner du her.

Opprettet: 11.05.2020 12:51