Skolebesøk på Rådhuset

Gulliksen, Terje Endret:13.06.2018 12:23

​Onsdag 13. juni kom 65 elever fra 1.-4. trinn ved Darbu skole på besøk til Rådhuset i Hokksund. Bokbamsen og ordfører Ann Sire Fjerdingstad stod klare og ønsket alle elevene velkommen.

​Elevene reiste med tog fra Darbu til Hokksund og tok beina fatt den korte gåturen fra Hokksund stasjon til Rådhuset. Ordføreren møtte en gruppe av elevene i kommunestyresalen, og hun gav elevene en innføring i en ordførers oppgaver og hva som foregår i en kommunestyresal. Elevenes forkunnskaper ble satt på prøve da de fikk spørsmål om politiske partier og Øvre Eikers kommunevåpen. Ordføreren hadde pyntet seg med ordførerkjedet, og mange av elevene syntes dette var veldig flott.

Elevene stilte mange spørsmål om lokaldemokratiet, om tidligere ordførere og Øvre Eikers lokalhistorie, og ordføreren hadde et godt svar på det meste.

"Her i kommunestyresalen sitter politikere fra mange forskjellige partier og politikerne har ulike meninger i sakene vi jobber med. Det som likevel er så fint, er at alle er opptatt av å finne de beste løsningene for innbyggerne i kommunen. Og når møtet er ferdig spiser vi mat sammen, prater og er gode venner. Det er viktig å ha egne meninger, og vi skal respektere at andre mener noe annet enn oss selv. For meg som ordfører er det viktig at selv om vi har ulike meninger, er vi gode venner likevel. Det er samme regler for politikere i kommunestyresalen som det er på skolene.

Alle skal ha det trygt og godt, og vi skal være venner", sa ordfører Ann Sire Fjerdingstad.

Etter en skoletime i kommunestyresalen, satt bokbamsen og Rannveig klare til lesestund på biblioteket. Elevene lot seg begeistre av Rannveigs fortellinger og illustrasjoner.

Med ny kunnskap og spennende historier dro elevene tilbake til Darbu skole. Vi som jobber på Rådhuset takker for besøket.

Lesestund med bokbamsen og Rannveig på biblioteket.

Opprettet: 13.06.2018 10:05