Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Inspirerende skrivekurs for ungdom

Velle, Lene Myrvold Endret:04.02.2016 13:16

Etter nyttår har en gruppe elever ved ungdomsskolene i Øvre Eiker vært på et todagers skrivekurs med forfatter og poet Fredrik Høyer.

Fredrik Høyer

Skrivekurset har vært et ledd i arbeidet med Ungdommens Kulturmønstring, og er et samarbeid mellom kulturkontoret og biblioteket. Kurset ble gjennomført med en samling i januar og med en oppfølgingsdag nå på onsdag.

Fredrik Høyer er fra Drammen, og har gått tekstforfatterlinja på Westerdals School of Communication. Han studerer for tiden litteraturvitenskap, og i tillegg til å holde kurs i kreativ skriving for ungdom er han også en erfaren slampoet. Han har også gitt ut romanen «Månehund og fatter’n». Slampoesi er et relativt nytt begrep for mange, og betegnes som en slags kombinasjon av rap, stand up og lyrikk og en blanding av teater og litteratur.

 Høyer startet første kursdag med å fremføre to selvskrevne verk. Han fortalte deretter litt om hva slampoesi er og hvordan det er å jobbe som forfatter og slampoet, før han viste noen videoer av andre verk. Deretter ble elevene utfordret til å skrive selv, basert på små improvisasjonsoppgaver de ble gitt. Deretter ble de utfordret til å fremføre sine egne tekster til stor applaus fra de andre deltakerne.

Den siste kursdagen jobbet elevene med såkalte seks ords-noveller og twitternoveller. Alle elevene lagde seg sin egen twitterkonto på kurset, der de la inn sine egne korte noveller på kun 140 tegn.

Etter kurset har flere av elevene gjennomført lignende skrivekurs for sine egne klasser, og tilbakemeldingene fra deltakerne var veldig gode. Enkelte mente til og med de hadde lært mer på disse få timene enn på et helt halvår med norskundervisning!

UKM går av stabelen søndag 14. februar og kanskje ble noen av ungdommene inspirert til å delta med et bidrag etter dette inspirerende kurset?

  Skrivekurs med Fredrik Høyer

 

Opprettet: 03.02.2016 10:50