Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Bli med på Sommerles i sommer!

Velle, Lene Myrvold Endret:30.05.2019 16:04

​Sammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn fra 1.-7.klasse i Øvre Eiker fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! 

Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, i fjor deltok over 105 000 barn nasjonalt. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie. Her i Øvre Eiker har biblioteket vært ansvarlig for kampanjen i to år. 

Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side. Lesekampanjen er for barn i 1.-7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
På nettsiden får barna tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket i Hokksund.

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti AS. I år ledes Sommerles av Finnmark fylkesbibliotek, Østfold fylkesbibliotek og Snuti AS.

Hele kampanjen avsluttes med en Sommerlesfest på biblioteket i Hokksund mandag 2. september. Alle barna som deltar i Sommerles blir invitert til festen, der de blant annet får diplom og et møte med  barnebokforfatteren Reidar Kjelsen.
Sommerles 2019


Opprettet: 30.05.2019 15:54