Spennende dag med mennesker og velferdsteknologi

Martinsen,Anne Kolseth Endret:13.10.2017 09:04

​Mange møtte i dag opp på rådhuset for å lære mer om hvordan velferdsteknologi kan skape en lettere hverdag. Temadagen er den første av to, hvor neste vil være i Nedre Eiker 31. oktober.

​Øvre Eiker kommune og Nedre Eiker kommune har utarbeidet en strategi om å implementere velferdsteknologi som en del av de ordinære tjenestene i kommunene. Som et ledd i dette arrangerer kommunene sammen med arbeidstakerorganisasjonene to temadager. Hensikten med dagene er å gjøre innbyggere og ansatte kjent med de mulighetene som finnes i forhold til gode løsninger i hverdagen.

Første temadag ble gjennomført i Øvre Eiker med gode foredragsholdere fra kommunen, brannvesen, NAV hjelpemiddelsentral og pårørenderepresentanter. Disse delte sine erfaringer for hvordan hjelpemidler og teknologi kan føre til økt trygghet, selvstendighet og mestring.

De mange oppmøtte fikk i pausene og etter lunsjen mulighet til å få demonstrert og prøve ut de ulike hjelpemidlene selv. Her var det datateknologi for lettere hverdag så vel som praktiske hjelpemidler for å lettere kunne spise, påføre støttestrømper og tilbud om datakurs.

Arrangementene er gjennomført gjennom midler fra Fylkesmannen i Buskerud og er gratis og åpent for alle. Neste temadag er den 31. oktober på samfunnshuset i Mjøndalen.

Vi ønsker alle velkommen til en spennende og lærerik dag sammen med oss.

Program for mennesker og velferdsteknologi

Opprettet: 12.10.2017 21:21