Spennende Teachmeet for skolene i Øvre Eiker

Marthinsen, Mette Endret:01.02.2016 13:56
Foreleser Kai på Teachmeet

​Onsdag 27.januar samlet vi for første gang alle lærere og skoleledere i Øvre Eiker til Teachmeet. Dette ble en flott økt, hvor mange lærere meldte seg på for å dele erfaringer og god pedagogisk praksis med lærerkollegaer.

Teachmeet er en strukturert form for delingsarena. Det skal være korte og faglig informative innlegg på tre, fem eller sju minutter. I forkant av møtet sendte lærere som ønsket å dele erfaringer, ideer eller pedagogiske metoder inn sitt tema og hvor lang tid de ønsker å benytte. Det var veldig god oppslutning fra lærere som ville bidra! Under Teachmeet ble det så trukket ut hvem som fikk komme frem og dele sitt innlegg. Det var lærere fra både ungdomsskolene og barneskolene som deltok og det var stor variasjon i tema.

Eksempelvis ble det delt metoder fra praktisk undervisning i naturfag, bruk av QR-koder i undervisning, undervisning i kroppsøving, veiledet skriving, lesing og leseprofiler, digitale verktøy i undervisningen, mestring og relasjonsbygging, storyline, tekstiltrykk og bruk av tankeeksperimenter for økt refleksjon rundt etiske dilemma.  Det var med andre ord stor spredning og mye god fagkompetanse som ble delt!

Rektor på Vestfossen Barneskole Kai Solberg og lærer John Kaasa hadde regien på arrangementet og bidro til at dette ble et flott møte for skolene i Øvre Eiker. Suksessen bidro også alle lærerne til, som var sporty og stilte opp! Politikerne fra fagkomiteen til oppvekst var også til stede under deler av møtet. Evalueringen til slutt viste at det var et stort antall lærere som ønsket å bidra ved en senere anledning. ​

Ordskyen som kom opp etter at alle ble oppfordret til å skrive inn to ord som beskrev Teachmeet viser at dette var nyttig for lærere og skoleledere:

Ordsky fra evaluering av teachmeet

Salen under teachmeet

Opprettet: 01.02.2016 11:09