Aktivitetstips: prøv geocaching!

Grøner, Cathrine Endret:19.07.2017 17:33
Illustrasjonsfoto av geocaching. Foto: LuigiMengato/FlickrCC

​Geocaching er en gratis, internasjonal aktivitet der man prøver å finne skjulte beholdere, "geocacher", ved hjelp av mobilen. Det finnes over 6 millioner geocacher på verdensbasis, og mange i nærheten av der du bor.

Aktiviteten passer for alle, i alle aldre. Det finnes antakelig mange slike beholdere i ditt nærområde, men også i utmarka. Noen er enkle å finne, mens noen cacher krever litt mer. Den enkleste måten å finne de nærmeste cachene på, er å laste ned en app til smarttelefonen. Alternativt kan du besøke Geocaching.com og søke på ditt nærområde for koordinater.

Før du drar ut på tur for å finne en geocache du har sett deg ut, husk å ta med deg en penn slik at du kan signere i loggboken når du har funnet beholderen. Du kan også lage deg en profil på Geocaching.com og registrere dine funn der. Det er viktig at letingen ikke setter spor, og at beholderen settes tilbake nøyaktig på samme sted etter at den er blitt funnet. Det varierer hvor lette geocachene er å komme til og hvor lette de er å finne. Noen cacher kan man finne fra bilvinduet, andre krever dagsmarsjer eller spesialutstyr. Noen beholdere ser man med en gang man kommer frem, og andre må man lete godt etter. Vanskelighetsgraden er angitt med stjerner - jo flere stjerner, jo vanskeligere er de å finne.
I tillegg til loggen man signerer, kan det være andre ting i beholderen, som for eksempel en bytteting. Denne tingen kan man bytte ut med noe man selv har med seg. Regelen for bytteting er at man alltid skal legge igjen noe finere enn det man tar ut.
Geocachene blir plassert ut av andre geocachere. Cachene blir oftes plassert ut for å vise frem et fint sted eller gi andre geocachere en liten historieleksjon.
Kom deg ut på en spennende skattejakt!

Opprettet: 19.07.2017 17:17