Ungdommer fra Øvre Eiker videre til UKM Landsfestival

Velle, Lene Myrvold Endret:08.05.2018 14:13
Øvre Eiker ble årets Turbo-kommune

Forrige helg gikk UKM Fylkesfestival av stabelen i Kongsberg Musikkteater. I løpet av helgen fikk rundt 300 ungdommer fra hele Buskerud vist seg frem, med alle typer sceneinnslag, som kunstnere, scenearbeidere og konferansierer. Fra Øvre Eiker deltok 15 ungdommer i alderen 13-18 år.

​Videre til Landsfestival

Av 88 sceneinnslag, fordelt på fire forestillinger, skulle kun fem innslag plukkes ut til landsfestivalen i Trondheim som foregår i slutten siste uken i juni. Som i fjor ble to av sceneinnslagene fra Øvre Eiker valgt ut til å representere Buskerud i Trondheim i slutten av juni: Nora Mari Hals med egenskrevet sang og Ulrik Haugland med et klassisk gitarstykke. I tillegg fikk Vebjørn Borkholm muligheten til å delta som scenearbeider/tekniker, men måtte takke nei på grunn av ferieplaner. Alle deltakere fra Øvre Eiker gjorde en solid innsats og høstet stor applaus for sceneopptredener og godord for kunstinnslag. I tillegg til de 15 som representerte Øvre Eiker, var det også fire ungdommer fra kommunen som deltok i innslag i grupper fra andre kommuner.

Sosial arena

Fylkesfestivalen er en flott anledning for deltakere til å bli kjent med andre kulturungdommer i fylket, oppleve kulturelt fellesskap og bli inspirert til videre satsing og utvikling. Det sosiale aspektet er kanskje det aller viktigste ved den årlige fylkesfestivalen, med overnatting i gymsaler, felles måltider, diverse workshops og nettverksbygging på tvers av kommunegrensene.

Øvre Eiker ble årets TURBO-kommune

Øvre Eiker ble også tildelt en pris for siste års gode arbeid med helårlig UKM, kr. 5000,- og tittelen Årets TURBO-kommune ble delt ut på festivalens avslutningsforestilling i Kongsberg Musikkteater.
Det var de månedlige UKM "Tussmørk jr."-arrangementene på biblioteket i Hokksund, samt en dobling i antall deltakere på lokalfestivalen, som var begrunnelsen for prisen. Gjennom den helårige innsatsen bygges et kulturfellesskap blant kommunens ungdommer som har stor verdi, og satsingen ble med denne TURBO-prisen også verdsatt av UKM sentralt.

Ulrik HauglandNora Mari Hals

Opprettet: 02.05.2018 17:09