Velkommen til Kulturminneforum på Vestfossen ungdomsskole onsdag 30. november

Løken, Line Therese Endret:23.11.2022 09:48

Kommunens «kulturminneforum» skal være en møteplass for alle som har spørsmål eller synspunkter rundt kulturminnene i Øvre Eiker.  Vi vil gjerne utveksle informasjon og idéer med frivillige organisasjoner og andre interesserte, og ikke minst med dem som er eiere av verneverdige kulturminnene i bygda.

​Kveldens hovedtema er energibruk, klima og miljø - et viktig og svært aktuelt tema om dagen, ikke minst for dem som eier eldre bygninger. Dagfinn Claudius har arbeidet med disse spørsmålene i mange år. Han har tidligere vært fylkeskonservator i Oppland og avdelingsdirektør hos Riksantikvaren. Nå arbeider han som konsulent og er leder for prosjektet «Bevar bygg - bevar klima» i Innlandet fylkeskommune. Han kjenner også Øvre Eiker, fra arbeidet med  sentrumsplan for Vestfossen.

I tillegg til Dagfinn Claudius' foredrag, blir det en kort presentasjon av Øvre Eiker kommunes handlingsplan for kulturnminnevern, og det blir informasjon om økonomiske støtteordninger og praktiske råd for eiere av verneverdige kulturminner. Det blir også en runde med «ordet fritt», der vi inviterer til diskusjon og nye innspill til kulturminnearbeidet i kommunen.

Dagfinn Claudius.jpg

Møtet starter kl.18.00 i Kantina på Vestfossen ungdomsskole (rett ved hovedinngangen). I pausen serverer vi kaffe/te og kveldsmat. Hjertelig velkommen!

Vestfossen ungdomsskole - foto Jo Sellæg.jpg

Foto: Jo Sælleg