Vil du forstå barnet ditt bedre?

Støstad, Laila-K Endret:04.01.2018 14:45

​Familiesenteret tilbyr foreldrekurset COS-P gratis til alle foreldre med barn 0-12 år. Det tilbys kurs på ulike dager og tidspunkt. Oppstart 2018:  Mandag 15. januar kl 13- 14.30 og kl 17 - 18.30. Mandag 9.april kl. 13 - 14.30. Kurset går over 8 ganger.

​Circle of Security, eller Trygghetssirkelen på norsk, er et foreldreveiledningsprogram hvor målet er å fremme trygg tilknytning mellom barn og foreldre. Trygg tilknytning styrker barn, og er en viktig beskyttelsesfaktor. Barn har behov for trygge voksne for å kunne utvikle seg på en positiv måte. Illustrasjonsfoto av baby.jpg

Hva er tilknytning?
Tilknytningen, dvs. det emosjonelle båndet som dannes mellom barnet og omsorgspersonene, starter i spedbarnstiden og utvikler seg gjennom barndommen. Trygge barn er mer empatiske, opplever mer glede med foreldrene, søker foreldrene for mer hjelp når de har det vanskelig og har bedre selvfølelse. Se også filmsnutten nederst i artikkelen.

Kurset skal støtte foreldre til å forstå hvorfor barn oppfører seg som de gjør, hvilke behov de har og hvordan møte behovene på en omsorgsfull og utviklingsstøttende måte.

På kurset lærer du:
Hvordan å observere, tolke og møte barnets behov
Hvordan hjelpe barnet til å regulere egne følelser
Hvordan håndtere situasjoner hvor barnet oppfører seg utfordrende
Hvordan takle egen frustrasjon i møte med barnet

Se brosjyren for ytteligere info: COS-P Brosjyre Vår 2018.docx

Kurset går over åtte uker, til samme tid og på samme sted hver gang. Det er på Familiesenteret, Helsestasjonen (Stasjonsgata 72-74, Hokksund). Tilbudet gjelder for innbyggere i Øvre Eiker kommune. Kurset er gratis og åpent for alle med barn mellom 0 og 12 år. Det er gruppebasert med maks 12 deltagere.

Familiesenteret oppfordrer begge foreldre til å delta – da får dere mer ut av kurset. Det er dessverre ikke mulig å ta med barna, da dette av erfaring gir foreldrene mindre læringsutbytte. Om det ikke er mulig å gå sammen, kan foreldre delta på hvert sitt kurs.

Klikk her for å melde deg på:  mailto:heidi.bergill@ovre-eiker.kommune.no

eller få mer informasjon av kursansvarlig Heidi Bergill.
Ved påmelding er det viktig å få med navn, telefonnummer og alder på barna.

Film; folkOm barn

Opprettet: 21.12.2017 09:08