Informasjonsmøte om bygninger med høy verneverdi

Sakshaug, Marit Tveit Endret:03.01.2019 09:15
Verneverdige bygninger

Onsdag 9. januar, kl. 19.00 inviterer Planavdelingen, Byggesak og Kultur og Livskraft til et møte på biblioteket i Hokksund. Tema for møtet er den varslede kommunedelplanen for bygninger med høy verneverdi, og møtet retter seg særlig mot eiere av disse bygningene.

Ingjerd Loe er eier av et verneverdig hus og kommer for å fortelle om sine erfaringer med myndigheter og tilskuddsordninger. Foreningen Tradisjonshåndverkere i Buskerud vil fortelle om hva de kan bidra med, både det håndverksmessige og i forholdt til søknader.

Kommunen vil orientere litt om dagens lover og regler. Selv om de fleste verneverdige hus ikke har vernebestemmelser knyttet til seg, så regulerer Plan – og bygningsloven allerede hva som er lov å endre på et hus. Spesielt fasaden er viktig, og det er nok ikke alle like klar over. Å bytte stil på huset er ikke tillatt uten søknad, selv om man pusser opp. "I praksis er mange gamle og verneverdige hus ivaretatt av regelverket i dag, selv om ikke alle har like god kjennskap til disse reglene", sier leder av byggesaksavdelingen Knut Anders Laag.

Sist, men ikke minst, ønsker kommunen å få kjennskap til hva eierne trenger for at disse bygningene skal være med oss inn i fremtiden.

Meld din interesse på arrangementets Facebookside her.

Invitasjon til informasjonsmøte om verneverdige bygninger

Opprettet: 04.12.2018 13:13