Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Åpning av skate- og streetbasketanlegget på Darbu

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:15.06.2021 13:35

​Mandag 14. juni var det storstilt åpning av skate – og streetbasketanlegget ved Darbu skole. Det er Fiskum IL, i samarbeid med FAU og skolen, som har oppgradert uteområdet. 

Ordfører Knut Kvale la seg bokstavelig talt flat for skaternes utfordring, og byttet ut snorklipping med skatestunt, da Mats Engen svevde over han på skateboard.Skatestunt med ordfører og Mats Engen. Foto: Lars-Petter Engesmo, Eikerbladet


Anleggene retter seg spesielt mot de som ikke fra før av er med i organisert aktivitet, men som gjerne vil teste ut skateboard, rulleskøyter og sparkesykkel. Anlegget er universelt utformet og egner seg for rullestolbrukere. Beliggenheten er sentral, kun 150 meter fra Darbu stasjon.

Utformingen er gjort i samarbeid med skolens elever og andre ungdommer i skatemiljøet i kommunen. Totalt har anlegget en prislapp på 1,6 millioner kroner. Øvre Eiker kommune har forskuttert forventet spillemidler på 600 000 kroner.

- Vi håper det nye, flotte anlegget vil bidra til økt fysisk aktivitet, og samtidig være en sosial arena og møteplass for barn og ungdom her i nærmiljøet, sier iIdrettskonsulent Gry N. Fredriksen i Øvre Eiker kommune. 
Ordfører Knut Kvale åpner anlegget. Foto Lars-Petter Engesmo, EikerbladetOpprettet: 15.06.2021 12:38