Arrangementer - dette gjelder nå

Grøner, Cathrine Endret:28.08.2020 17:04

Mange lurer på hva som gjelder for arrangementer i høst. Her finner du en generell oversikt.​

Ser du etter informasjon om private sammenkomster (inntil 20 personer), klikk her.

1. Folkehelseinstituttet har en oppdatert hjemmeside som gir generelle råd om arrangementer - klikk her for å lese mer om dette.

2. Som arrangør må man sette seg inn i covid-19-forskriften og myndighetenes gjeldende smittevernråd - klikk her for å gå til lovforskriften.

3. Som arrangør må man gjøre en risikovurdering for å avgjøre om det er forsvarlig å avholde arrangementet og hvordan kravene til gjennomføring skal overholdes. Vurder om inndeling av deltakerne i mindre grupper gir bedre mulighet til å holde kontroll og mindre risiko for smittespredning dersom noen skulle være smittsomme. Bruk gjerne skjema for risikovurdering og sjekkliste for godt smittevern.

4. Felles for alle arrangementer på inntil 200 personer er at navneliste med telefonnummer må oppbevares i 10 dager etter arrangementet i tilfelle behov for smittesporing.

5. Arrangementer med skjenkebevilling skal ha bordservering. Alkohol kan ikke serveres etter midnatt, og ikke konsumeres etter klokken 00.30.

6. Kommunen kan kun gi råd og ikke avgjøre om et arrangement skal gjennomføres eller ikke.

7. Ved større arrangementer kan det være behov for smittevernkontroll. Det er kommunen som utfører disse.

Hold deg oppdatert

Det er stadig endringer i råd og regler. En ting som gjelder i dag kan være annerledes i morgen. Det er opptil arrangør å holde seg oppdatert på gjeldende retningslinjer og regler.

Mer info om koronavirus

Vi har samlet informasjon om koronavirus på ett sted. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 28.08.2020 16:40