Bredbåndsutbygging i Øvre Eiker kommune

Grøner, Cathrine Endret:13.07.2019 12:46

​Kommunen ønsker at alle innbyggere skal få tilbud om høyhastighetsbredbånd. Det er flere områder som trenger et bredbåndsløft, og det arbeides for å bedre bredbåndsdekningen år for år. Som ledd i dette er det besluttet å søke tilskudd fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) til bredbåndsutbygging i 2019. Det kan søkes om tilskudd til bredbåndsutbygging i områder de kommersielle aktørene ikke finner det lønnsomt å bygge ut.

Det kan søkes om støtte til husstander som:

• Kun har tilbud om nedstrømshastighet under 10 Mbit/s (prioritet 1) og 30 Mbit/s (prioritet 2)
  • Vil stå uten tilbud om bredbånd grunnet utfasingen av kobbernettet

Innspill og engasjement fra innbyggere, grendelag og organisasjoner bidrar til å utarbeide en sterk søknad. Gå gjerne flere sammen og beskriv eller mål dekningen der dere bor, ønsker og behov for bredbånd.

I 2019 planlegges det å søke støtte for å realisere utbygging i områdene Geveltveien og Gommerudveien.

Årsak for valgt område er nærhet til eksisterende fiber sentraler og mulighet for å trekke fiber i stolper.

Innspill merkes med «Nkom 2019» og sendes til: post@ovre-eiker.kommune.no innen fredag 19. juli 2019 kl. 10:00.

Du kan måle din nettfart hjemme ved å laste ned applikasjonen «Nettfart mobil» fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Bruk nettbrett eller mobil med GPS-posisjon påslått. Mobilen eller nettbrettet du bruker til å måle hastigheten må være tilkoblet ditt trådløse hjemmenett (WLAN). For å få en mest mulig nøyaktig måling bør du stå nærme routeren og sørge for at annet utstyr ikke laster opp/ned, eventuelt er avslått. Målingene lastes automatisk opp i Nkoms kart og vil bli brukt av kommunen i arbeidet med søknaden.

For mer informasjon om tilskuddsordningen, besøk Nkoms nettside.

Opprettet: 08.07.2019 10:58