Vil du forstå barnet ditt bedre?

Endret:10.10.2017 14:52

​​Familiesenteret tilbyr foreldrekurset COS-P  gratis til alle foreldre med barn 0-12 år. Kurset holdes mandag 23. oktober 2017 kl. 9.30 - 11.00 og 14.30 - 16.00 på Familiesenteret i Hokksund.

Circle of Security, eller Trygghetssirkelen på norsk, er et foreldreveiledningsprogram hvor målet er å fremme trygg

Illustrasjonsfoto av baby. Foto: Flickr (CC/Sean McGrath)tilknytning mellom barn og foreldre. Trygg tilknytning styrker barn, og er en viktig beskyttelsesfaktor. Barn har behov for trygge voksne for å kunne utvikle seg på en positiv måte.

Hva er tilknytning?

Tilknytningen, dvs. det emosjonelle båndet som dannes mellom barnet og omsorgspersonene, starter i spedbarnstiden og utvikler seg gjennom barndommen. Trygge barn er mer empatiske, opplever mer glede med foreldrene, søker foreldrene for mer hjelp når de har det vanskelig og har bedre selvfølelse. Se også filmsnutten nederst i artikkelen.

Kurset skal støtte foreldre til å forstå hvorfor barn oppfører seg som de gjør, hvilke behov de har og hvordan møte behovene på en omsorgsfull og utviklingsstøttende måte.

På kurset lærer du:

• Hvordan å observere, tolke og møte barnets behov
  • Hvordan hjelpe barnet til å regulere egne følelser
  • Hvordan håndtere situasjoner hvor barnet oppfører seg utfordrende
  • Hvordan takle egen frustrasjon i møte med barnet

Tid, sted og praktisk info

Høsten 2017 arrangeres det fire kurs.

Neste kurs er:  23. oktober kl. 09.30 - 11.00 og kl 14.30 - 16.00.
Se brosjyren for ytteligere info.

Last ned brosjyre om foredlrekurset COS-P

Kurset går over åtte uker, til samme tid og på samme sted hver gang. Det er på Familiesenteret, Helsestasjonen (Stasjonsgata 72-74, Hokksund). Tilbudet gjelder for innbyggere i Øvre Eiker kommune.

Klikk her for å melde deg på, eller få mer informasjon av kursansvarlig Heidi Bergill.
Ved påmelding er det viktig å få med navn, telefonnummer og alder på barna.

Kurset er gratis og åpent for alle med barn mellom 0 og 12 år. Det er gruppebasert med maks 12 deltagere. Circle of security er et ferdigutviklet DVD-materiell, som du kan lese mer om her​.

Familiesenteret oppfordrer begge foreldre til å delta – da får dere mer ut av kurset. Det er dessverre ikke mulig å ta med barna, da dette av erfaring gir foreldrene mindre læringsutbytte. Om det ikke er mulig å gå sammen, kan foreldre delta på hvert sitt kurs.

Følg med på kommunens hjemmeside – Familiesenteret, for info om nye kurs.

​​​
Opprettet: 12.07.2016 13:11