Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Er du bekymret for et barn?

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:20.11.2020 15:19

Nå tar barnevernet i Øvre Eiker i bruk et nytt system som skal gjøre det raskere og enklere å sende inn en bekymringsmelding. 

Koronasituasjonen har gjort det enda vanskeligere for utsatte barn og unge, og det bør være enkelt for både offentlige og private å melde bekymring til barnevernet. 

Digital bekymringsmelding

Med den nye løsningen kan privatpersoner og offentlige meldere sende bekymringsmeldinger digitalt. Dette gjør det enklere og sikrere å melde, og barnevernstjenesten kan raskere gi hjelp til barn som trenger det.   

Har jeg gjort det riktig?Illustrasjonsfoto pexels.com

I dag er mange meldere usikre på hvilken informasjon de skal gi, og om meldingen har kommet frem til riktig barnevernstjeneste. Den nye løsningen gir god veiledning til melderen og er en trygg og sikker måte å levere bekymringsmelding på.    

Kan jeg fortsatt melde bekymring på telefon og via post?

Du kan fortsatt levere en bekymringsmelding ved å ringe oss, sende en skriftlig bekymringsmelding i posten eller levere den direkte til oss. 
 

Ring oss gjerne hvis du er usikker

Vi ønsker at dere fortsatt ringer oss dersom dere ønsker å drøfte situasjonen til et barn dere er bekymret for. Kanskje du er usikker på om saken burde meldes, eller at du trenger å snakke med noen i barneverntjenesten før du bestemmer deg for å melde? Denne muligheten har du selvfølgelig fremdeles. Vi har en vakt telefon (476 63 707) som er bemannet hver ukedag fra kl. 8.30-15.00. 
 

Slik gjør du for å bruke den nye digitale meldingsportalen 

Enten du er privatperson eller melder som offentlig ansatt, kan du logge seg inn på portalen for bekymringsmeldinger. Du bruker bank-id for å logge deg inn, velger kommune "Øvre Eiker", skriver inn bekymringsmeldingen og sender den elektronisk. Da kommer den direkte inn i barneverntjenestens system. Ettersom du blir identifisert gjennom bank-id når du logger inn, kan du ikke bruke portalen hvis du vil melde anonymt. I så fall finner du et dokument på denne nettsiden som du kan fylle ut, printe ut og sende pr post. Alternativt kan du ringe inn en bekymringsmelding. 

 

Klikk her for å komme til den nye portalen for bekymringsmeldinger. 

Opprettet: 19.11.2020 13:19