Nå kan alle søke digitalt om avkjørsel fra offentlig veg

Sakshaug, Marit Tveit Endret:21.11.2018 09:59

Dersom du skal søke om ny, endret eller utvidet bruk av avkjørsel kan du nå søke på felles søknadsskjema for riks-, fylkes- og kommunale veger. Systemet sørger for at søknaden havner hos rette instans.

Du kan søke om avkjørsel etter innlogging på "Din side" på Vegvesen.no

Systemet laster automatisk opp relevante data for den eiendommen og vegen det gjelder når man begynner prosessen. Søkeren vil da få informasjon om vegstatus og plansituasjon, samtidig som annen trafikkdata summeres opp for den som skal behandle søknaden.

Vedlegg til søknaden skal være:

• Situasjonsplan som viser eiendommen med bygninger, plassering av avkjørsel med tilknytning til offentlig veg, snumuligheter og eventuell biloppstillingsplass
  • Lengdeprofil  fra vegkant og inn i avkjørselen. Her skal eiendomsgrense mot vegen framgå

Dersom det søkes om avkjørsel i riks- eller fylkesvei havner søknaden hos Statens vegvesen, er det kommunal veg havner den hos kommunen.

Opprettet: 21.11.2018 09:41