Digitalisering av kommunens arkiver

Sakshaug, Marit Tveit Endret:19.01.2018 14:52

​Arkivene for byggesak, kommunale eiendommer, landbruk, oppmåling og rørlegger skal i 2018 digitaliseres

​Øvre Eiker kommunes arkiver er fra 01.01.2008 fullelektroniske, dvs. at dokumenter som er arkivert etter denne datoen finnes elektronisk i kommunes arkivsystem. Dokumenter som er arkivert før dette finnes kun i papirarkiver på rådhuset. For å gjøre de gamle arkivene mer tilgjengelige for innbyggere og ansatte er nå prosessen med å digitalisere en del av kommunens gamle arkiver i gang. Arkivene skal digitaliseres av Geomatikk IKT og vil bli tilgjengelige i systemet BraArkiv web når digitaliseringsjobben er fullført.

Tidsplan og tilgjengelighet:
26. januar vil arkivet for byggesak sendes avgårde for digitalisering . Arkivene for kommunale eiendommer, landbruk, oppmåling og rørlegger sendes tidlig i april. Leverandøren anslår at digitaliseringen vil være ferdig i starten av juli. I perioden frem til juli vil det måtte beregnes noe mer tid ved forespørsel om innsyn i disse arkivene. Ønsker du innsyn i arkivmaterialene fra disse arkivene tar du kontakt med arkivet på post@oeiker.no, evt. på telefon 32 25 10 00. Dersom materialet ikke allerede er digitalisert sender vi en bestilling til Geomatikk som vil digitalisere på bestilling. En innsynsforespørsel vil normalt bli behandlet innen tre virkedager. Du vil få tilsendt materialet på e-post.

Opprettet: 19.01.2018 13:36