Politisk enighet om høringssvaret i dobbeltspor-saken

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:21.09.2017 11:09

​Kommunestyre behandlet onsdag 20. september høringssvaret til Bane NOR for kommunedelplan for dobbelt jernbanespor fra Gulskogen til Hokksund.

​Politikerne har tidligere hatt saken oppe til behandling i kommuneplanutvalget, hvor de gikk enstemmig inn for rådmannens forslag til høringssvar, som innstilling til kommunestyret. Kommunestyret vedtok innstillingen til Tog illustrasjon, foto: Flickr.comhøringssvaret kommunen skal sende tilbake til Bane NOR, enstemmig.

Trenger bedre grunnlag

Politikerne støtter rådmannen i at kommunen trenger et større og bedre kunnskapsgrunnlag for å kunne fatte en beslutning om trase for nytt dobbeltspor. Blant annet påpeker rådmannen at det er en avgjørende mangel i planmaterialet at utredninger om trinnvis utbygging og hensetting av tog ennå ikke er lagt fram. Politikerne var også enige med rådmannen om at veimyndighetene, Statens vegvesen, ikke har vært nok på banen i samarbeid med Bane NOR, for å bedre samkjøre fremtidige planer for vei og jernbane i vårt område.

Ønske om et bedre togtilbud

Øvre Eiker kommune er fornøyd med at planarbeidet for dobbeltsporet Gulskogen – Hokksund er kommet godt i gang. Dette er en forutsetning for en snarlig bedring av togtilbudet, med sikte på to tog i timen, og en langsiktig satsing på nødvendig modernisering av hele jernbanesystemet mellom Gulskogen og Kongsberg.

Les den politiske saken

Les om åpent møte om dobbeltspor 19. juni 2017

Les mer om kommunedelplanen for dobbeltspor Gulskogen-Hokksund

Øvrige planer finner du på Bane NORs hjemmesider.

Opprettet: 21.09.2017 10:33