Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Dose 1 med koronavaksinasjon snart i mål

Grøner, Cathrine Endret:26.07.2021 09:28

​Vi er i innspurten av vaksinasjon med dose 1 av koronavaksinen. Alle som ønsker vaksine, bør takke ja til timen de får tilbud om nå - ellers kan det bli lenge å vente.

Om du sitter og venter på å få tilbud om vaksine, men fortsatt ikke har hørt noe, bør du sjekke at registreringen din er korrekt så fort som mulig. Klikk her for å lese mer om dette.

Intervall for dose 2 er 12 uker for de fleste

Noen lurer på hvorfor det ikke er mulig å fremskynde dose 2 av vaksinen, når alle snart har fått tilbud om sin første dose. Årsaken til dette er at kommunen må følge Folkehelseinstituttet (FHI) sine retningslinjer. For de aller fleste er det 12 ukersintervall mellom første og andre vaksinedose i skrivende stund. For personer som er i en risikogruppe på grunn av alder eller helse, er intervallet seks uker. - Vi oppfordrer innbyggerne til å takke ja til timen de har fått for vaksinedose 2, og ikke kontakte oss for å forsøke å fremskynde den. Vi må rette oss etter det FHI har bestemt, sier fungerende vaksinekoordinator Birgit Solberg.

Mer informasjon om koronavaksine

Vi har samlet all den viktigste infoen om koronavaksinen på ett sted. Klikk her for å lese mer om status og fremdrift for vaksinasjon, hvordan du registrerer deg, mulige bivirkninger, ofte stilte spørsmål og mye mer.


Opprettet: 20.07.2021 10:41