Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Eikertun 80 år - feiret med nytt trivselssenter

Grøner, Cathrine Endret:05.12.2018 19:33

​Eikertun helsehus' jubileum ble behørig markert mandag 3. desember med åpningen av det nye Trivsels- og mestringssenteret.

​Festsalen på Eikertun var full av beboere, brukere, ansatte, politikere, frivillige og bløtkaker fra helsehusets eget kjøkken den første mandagen i desember. Det særdeles nyopprettede «Eikertun Internasjonale Choir», bestående av ansatte ved Eikertun, sang seg gjennom helsehusets historie sammen med salen - som rådmann Trude Andresen også oppsummerte deler av i sin tale, fra der historien begynte med en byggekontrakt i 1937.

- Ordføreren den gangen sa det slik: “Gamlehjemmet skal være et fredfylt sted hvor enhver kan sende sin gamle far eller mor med den trygge følelse at de vil få det godt”. 80 år senere kan vi fortsatt si at Eikertun helsehus, som det nå heter, fortsatt er et fredfylt sted hvor beboerne har det godt. Men Eikertun helsehus er i dag mye mer. Helsehuset rommer nå svært syke personer i livets siste fase. Og den avdelingen vi åpner i dag, Trivsels- og mestringssenteret – symboliserer en annen side ved alderdommen: her står aktivitet og fellesskap i sentrum.

Bilde av leder for det nye trivsels- og mestringssenteret, Gry Cora Christensen Nordahl, i et av mange rom på senteret

Mye plass og mange muligheter

Lederen ved nye Trivsels- og mestringssenteret har store ambisjoner. - Vi har så mye plass! Her ønsker vi at folk i alle aldre skal finne veien, til interesser og fellesskap som innbyggerne er opptatte av, og som gir glede og påvirker vårt lokalsamfunn positivt. Eikertun åpner dørene og tenker generasjonsmøter, sier Gry Cora Christensen Nordahl entusiastisk mens hun viser frem rom etter rom innredet for ulike aktiviteter. Her er det gymsal for dans og trening, matlaging, kurs og foredragsarena, lokaliteter for feiringer, kafé, mulighet for kunstutstillinger og konserter. - Aktiviteter, gode minner og samtaler er viktig for alle, sier Christensen Nordahl. 

Trivsels- og mestringssenteret er foreløpig i drift med dagsenter, aromaterapeut, frisør og fotpleier, og Eikertun kjøkken leverer som vanlig god lunsj og middag i kafén og på dagsenteret. I tillegg er det frivillige livet stort, i form av både engasjement og høy trivselsfaktor.

 - Trivsels- og mestringssenteret skal utvides og ha tilbud til alle innbyggere, både hjemmeboende, beboere, pårørende i alle aldre, ansatte og næringsliv. Vi ønsker at barn og unge skal føle seg velkommen og få tilhørighet her og rom for å utvikle seg. Aldersforskjeller er en fordel, vi har mye å dele og gi hverandre.  Vi vil legge til rette for møter mellom generasjoner, skape familievennlige besøksarenaer, sier Christensen Nordahl, som i løpet av januar 2019 inviterer til dialog med frivillige, lag og foreninger og potensielle brukere av denne delen av senteret, slik at de sammen kan bestemme hva tilbudet skal bestå i helt konkret.

Ingen bursdag uten gaver

Foruten flotte taler fra ansatte, frivillige og politikere og andre som hadde møtt opp til jubileumsmarkeringen var det selvsagt gaver: Eikertuns venner, anført av nyvalgt leder Anne Brit Hauge, gratulerte Eikertun med 80 år og overrakte 7.500 kroner til trivselstiltak i den nyoppussede og nyinnflyttede avdeling E.  Rådmann og ordfører var ikke snauere enn at 10.000 kroner overføres Eikertun til «uhøytidelig moro» for beboere og brukere - før sistnevnte høytidelig klippet snoren for det nye Trivsels- og mestringssenteret.

Bilde av ordførereren som akkurat har klippet snoren, som holdes av to beboere på Eikertun. Foto: Grøner

Opprettet: 05.12.2018 19:01