Takket frivilligheten på Eikertun

Grøner, Cathrine Endret:20.12.2017 16:13
Rådmann Trude Andresen og ordfører Ann Sire Fjerdingstad tar hilserunden. Foto: Grøner

​Ordfører og rådmann tok seg tid til å hilse på hver enkelt av de oppmøtte frivillige.

Nærmere 80 frivillige innenfor helse og omsorg ble i dag takket for innsatsen under den årlige førjulsmarkeringen på Eikertun.

​- Det er dere som er limet i kommunen vår, og det er dere som bidrar til at det faktisk er godt å bli gammel i Øvre Eiker, sa ordfører Ann Sire Fjerdingstad til de oppmøtte. – Dere sørger for det lille ekstra som skaper glede og trygghet for mange av våre innbyggere, og dere gir av dere selv slik at også andre opplever glede.

De frivillige hygget seg velfortjent i hverandres selskap med kaker og kaffe samtidig som det ble holdt taler der både (kransekake)vitsene og latteren satt løst, mens Ingjerd Petersen, daglig leder for avdeling Grevlingstien, ved et par anledninger dro i gang allsang – hvorav den ene en selvskrevet hyllest til de frivillige, som blant annet så tilbake på hendelser i året som har gått.

Kommunalsjef Kari Hesselberg oppsummerte året i helse og omsorg som bra i sin tale.
- Vi har blant annet gjennomført prosjektet «Health and active ageing – Sunn og aktiv aldring» i samarbeid med Ungarn, der frivillige ble koblet sammen med eldre innbyggere som ønsket det. Vi har begynt å bruke velferdsteknologi, blant annet med medisindispensere, GPS og alarmer, samt fått besøk av kronprinsessen i forbindelse med markeringen av 10-årsjubileet for frivillighetskorpset på Eikertun, og i 2018 har politikerne bestemt at det skal etableres et Trivsels- og mestringssenter der flere av dere i frivilligheten blir med på planleggingen. Det blir spennende å se hva vi skal få til i samarbeid med dere i 2018, sa Hesselberg.

- Men, aller viktigst i 2017 var den jevne innsatsen deres for å glede andre. Tusen takk til dere alle, avsluttet hun.

Det var god stemning under markeringen. Foto: Grøner

Har du lyst til å bidra? Les mer om hvordan på denne siden.

Opprettet: 20.12.2017 16:01